IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Благоевград-БТ вече може да бъде отписано от публичните дружества

Търговото предложение към акционерите на компанията е било прието от достатъчен брой акционери

13:58 | 11.10.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Благоевград-БТ вече може да бъде отписано от публичните дружества

Търговото предложение за акции на Благоевград-БТ АД е прието от акционери, притежаващи 162 633 акции (6,02% от капитала), като сделките бяха регистрирани извън регулиран пазар на БФБ-София. Цената е 53,53 лв. на акция, като общо са платени 8,7 млн. лв.

Намерение, че дружеството ще бъде отписано, ако има такава възможност, заяви основният собственик Булгартабак холдинг. Това вече е възможно, тъй като той притежава над 96% от капитала на дружеството (с днешните покупки) и може да изкупи автоматично акциите на всички други акционери и да отпише дружеството.

Освен сделките извън регулиран пазар, на регулиран пазар също имаше сделки, като бяха изкупени всички книжа до цена от 53,53 лв. за акция, или общо 2 952 акции, които вероятно също са придобити от Булгартабак холдинг АД. Те са за още 0,11% от капитала на дружеството.

След търгово предложение към акционерите на Плевен-Булгартабак АД, холдингът достигна дял от 98% и предстои да изкупи останалите акции и да отпише дружеството.

Вече е отправено и търгово предложение към акционерите в София-БТ АД при цена от 64,02 лв./акция, което все още не е влязло в сила, било то с разрешение на КФН или с мълчалив отказ (като това за Благоевград-БТ).

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още