IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делтасток спира да търгува на БФБ

Ресурсът на компанията ще бъде насочен към търговията с финансови инструменти на извънборсовите пазари

10:48 | 13.05.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Делтасток спира да търгува на БФБ

Съветът на директорите на Делтасток АД е взел решение да се прекрати предлагането на услугата за търговия с финансови инструменти на Българска Фондова Борса - София АД, а също и предлагането на електронната платформа за търговия Delta BrokerTM, е видно от сайта на посредника.

Ресурсът на компанията ще бъде насочен към търговията с финансови инструменти на извънборсовите пазари. Желанието на Делтасток АД е да предлага търговия с още по-голям и разнообразен брой инструменти, базирани върху валутни двойки, акции, индекси и фючърси, обхващайки множество пазари в Европа, САЩ и Азия.

С оглед на перспективите, които предлага търговията с инструменти на извънборсовите пазари, считаме за оправдано насочването на целия ресурс на компанията в тази посока. Понастоящем нашите клиенти могат да търгуват в реално време повече от 1600 финансови инструмента на над 20 пазара в световен мащаб.

Делтасток АД е утвърдено име сред финансовите институции в страната и в Европа, с непрекъснато нарастващо присъствие в сферата на предлагането на инвестиционни услуги в световен мащаб. Като инвестиционен посредник услугите на компанията покриват целия спектър на предмета на дейност, като основно те са съсредоточени в предоставяне на услуги посредством платформи за търговия с Договори за разлика върху различни финансови инструменти като валута, акции, индекси, фючърси, се казва в съобщението.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Nickiee
преди 8 години
Ми този пазар е толкова претрупан в България и с толкова малки обороти, че няма лошо да закриеш тази част от бизнеса. Wise е прав, но и какъв е точно проблема с маркет мейкърите? Дали ще ти е Saxo, или Deutsche Bank - малките потребители като нас едва ли усещат разликата, а и всяка институция се опитва да мачне ордерите към себе си и така да получи комисиона без да поема риска от отворена позиция. На фона на това, някой ще ми обясни ли защо не иска да работи с ММ ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
Wise
преди 8 години
Всички на този пазар са маркетмейкъри - IG, CMC, Saxo, Gain....,просто за CFD-та няма борса, което не пречи да са регламентирани в MiFID, така че всички са мошеници заедно с Европейската комисия. Мисълта ти за Щатите я оставям просто без коментар. Иначе, когато Делтата започна да предлага този тип търговия преди 15 години, сигурно тук пишещите не са били родени, затова може би не са им известни. Колкото до нашата борса, явно не им излизат сметките да поддържат услугата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 6
alligator_29
преди 8 години
Deltastock предлагат търговията само с CFD (договори за разлика), които са забранени в САЩ. А и на всичкото отгоре не предлагат DMA ( direct market access ). Което означава, че те са Market Maker на търгуваните инструменти, т.е. те определят цената, а не пазара. С други думи още едни мошенници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
redcretin
преди 8 години
*** вица, тия са световно неизвестни: "Делтасток АД е утвърдено име сред финансовите институции в страната и в Европа, с непрекъснато нарастващо присъствие в сферата на предлагането на инвестиционни услуги в световен мащаб. "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още