IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dietsmann предлага по 4,15 лв. за акция на миноритарните акционери на Енергоремонт

Холандската компания притежава 97,5% от капитала на българското дружество

12:29 | 11.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Холандската компания Dietsmann отправи търгово предложение за закупуване на акциите на миноритарните акционери на "Енергоремонт Холдинг", след като в края на август придоби 97,5% от капитала на дружеството, става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ – София.

Dietsmann протежава пряко 12 387 835 обикновени, поименни, безналични с право на глас акции на дружеството, както и чрез свързано лице "МИЛЕНИЯ 77" ЕООД, на което Dietsmann е едноличен собственик на капитала, 6 345 570 обикновени, поименни, безналични с право на глас акции на дружеството, или общо 97,5% от капитала.

Акциите, които са обект на търговото предложение, са всички останали акции на дружеството, а именно 480 295 броя. Предложената цена за тях е 4,15 лв. за брой. Малко преди 12 часа в понеделник акциите на Енергоремонт поевтиняват с близо 10% до 4,27 лв. за брой.

Dietsmann възнамерява да запази непроменен собствения си предмет на дейност и предмета на дейност на „Енергоремонт Холдинг“, като положи усилия да развие основните дейности, в които дружеството е специализирано - ремонт, поддръжка и модернизация на електропроизводствени мощности, и разшири географското присъствие на групата на пазарите на другите балкански страни.

Традиционни пазари и региони, в които Dietsmann извършва дейност, са Африка и Каспийският регион, където има добре развита петролна и газова индустрия – сектор, в който холдингът има значителен опит и експертиза. Чрез придобиването на „Енергоремонт Холдинг“ компанията следва приетата си стратегия за географско разширение на своята дейност към Балканския регион, както и развитие на компетенции и навлизане в ремонтната дейност в атомни електроцентрали и миннодобивните предприятия.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Приоритет и на двете дружества през следващите 3-5 години ще бъде навлизането на нови пазари на съседните балкански страни (Румъния, Албания, Черна гора и др.), привличането на нови договори за изграждане, поддръжка и реконструкция на енергийни мощности в страната и чужбина, и не на последно място - изграждане и поддържане на стабилни връзки със съществуващите и нови клиенти.

Във фокуса на стратегията за развитие на „Енергоремонт Холдинг“ ще бъде и стабилизиране на финансовите резултати и преодоляване на натрупаните загуби не само с помощта на увеличение на приходите от сключени нови договори, но и чрез оптимизация на разходната структура и подобряване на процесите на управление в предприятието. Това ще се стане включително и чрез внедряване на по-ефективна административна и организационна структура, автоматизация на процесите чрез внедряване на ERP система за управление на финансите и производството, технологии, ноу-хау и системи за управление на натоварването на персонала и оборудването, модернизация на IT инфраструктурата и др., посочват от холандската компания в съобщението си.

„Енергоремонт Холдинг“ има добре поддържана материално-техническа база, така че крупни капитални инвестиции в купуване на машини и съоръжения не се очакват. Основните направления за развитие и инвестиции ще бъдат насочени към подобряване на ефективността и конкурентоспособността на предприятието.

Свързани компании:

Дитсманн Енергоремонт Холдинг АД(6EG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още