IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЛАНА Агрокредит намалява емисионната стойност на акция до 1,02 лв

Причината е планираното гласуване на дивидент от 6,23% на акция на предстоящото Общо събрание на акционерите

17:47 | 21.01.15 г.
ЕЛАНА Агрокредит намалява емисионната стойност на акция до 1,02 лв

Ръководството на ЕЛАНА Агрокредит е взело решение да намали емисионната стойност на акциите от планираното предлагане, посочи в официално съобщение компанията. 

Емисионната стойност на акция се намалява от 1,05 лв. на 1,02 лв. Ходът е бил одобрен на 20 януари от Съвета на директорите на ЕЛАНА Агрокредит.

Решението е във връзка с планираното увеличение на капитала на дружеството чрез публично предлагане на акции, което бе одобрено на заседание на 20 юни 2014 г. Впоследствие Комисията за финансов надзор (КФН) одобри представения проспект.

От ЕЛАНА Агрокредит посочват, че причината за това решение е свързана с планираното гласуване на дивидент от 6,23% на акция на предстоящото Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 23 февруари 2015 г. При раздаването на този дивидент стойността на дружеството ще се намали, което не създава справедливи условия за настоящите и потенциалните инвеститори, ако се запази предишната емисионна стойност на акция.

Във връзка с хода инвестиционният посредник ЕЛАНА Трейдинг, който обслужва увеличението на капитала, е подготвил допълнение към потвърдения от КФН проспект, което е внесено в надзорния орган за одобрение.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още