IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И. Такев: Приватизацията на БФБ трябва да донесе ползи за купувача и продавача

Приватизацията обаче не е панацеята, която ще промени ситуацията, стана ясно по време на Клуб Investor.bg

09:33 | 12.04.12 г. 4
И. Такев: Приватизацията на БФБ трябва да донесе ползи за купувача и продавача

”Приватизацията на БФБ-София може да доведе до синергия и ползи както за придобиващия, така и за придобивания. Винаги при такива сделки се търси взаимна изгода". Това може да стане например като на членовете на единия оператор се даде възможност да да станат членове на другия, смята Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

”Прави чест на мажоритарния собственик, че избра приватизационна процедура, в която са допуснати само големи пазарни оператори. Едно е да има индикации за интерес от тяхна страна, друго е да има реален интерес. Резонно е когато се отвори приватизационната процедура, тогава да има оферти. Очаквам процедурата по отваряне на офертите да се случи в рамките на тази година, поне такива бяха индикациите от мажоритарния собственик”, сподели по време на Клуб Investor.bg Асен Ягодин, председател на СД на БФБ-София.

Той призна, че до момента не е чул лоша дума за платформата Xetra.

„Големите инвеститори имат достъп до всички пазари и сама по себе си приватизацяита на БФБ няма да доведе до нещо незабавно и конретно, освен ако не доведе до новости. Например поевтиняване на търговията на сходни борси. Съгласете се, че пазар където транзакционния разход е минимум 60 евро на сделка, малките акционери са изхвърлени.”, сподели очакванията си Мирослав Маринов, член на УС на ПОК Доверие.

„Приватизацията не е панацеята, която ще промени ситуацията. Основното лекарство е въвеждането на нови инструменти и практики”, сподели Константин Зографов, член на НС на Индустриален холдинг България.

”Сребърният фонд сам по себе си не е панацея, приватизацията на БФБ не е панацея, комуникацията с инвеститорите не е панацея и т.н., но всички заедно може би са тази панацея”, обобщи Васил Велев, изпълнителен директор на Стара планина холд АД.

Какво казаха участниците в Клуб Investor.bg по повод приватизацията на борсата, може да видите във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 33 rate down comment 8
sirFaith
преди 11 години
"Той призна, че до момента не е чул лоша дума за платформата Xetra."????????????? Еми гус'ине разгледай темите на инвестора, документирани са доста "негативи" черно на бяло ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 33 rate down comment 9
ceneto
преди 11 години
ами да общи приказки за приватизацията на БФБ трябва да си даде становището мажоритарния акционер, а не да се преразказва кой какви намерения имал и да се разтягат локуми за синергии и тн мениджмънта да беше казал те какво смятат конкретно да направят за развитието на БФБ в прав текст
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 8
msimov
преди 11 години
Приватизацията е много голяма панацея.Да се махате всичките от управата на БФБ за нищо не ставате съсипахте борсата с двата сайта.Да не говорим колко е не почтенно към акционерите да искате такса за поддръжка годишна на дружества в ликвидация.Само гледате как да се напълни борсата с пари с твърдите такси като 1.2 лева но за това ви е простено най-вероятно са заповеди отгоре.Време управата да се разкара от БФБ. И колкото по-бързо се приватизира толкова по-добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 36 rate down comment 9
melon
преди 11 години
Дрън, дрън...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още