IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отказа лиценз на „СИС Асет Мениджмънт” за управляващо дружество*

Решението може да бъде обжалвано пред ВАС, но обжалването няма да спре изпълнението

12:48 | 28.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН отказа лиценз на „СИС Асет Мениджмънт” за управляващо дружество*

Комисията за финансов надзор (КФН) отказа да издаде лиценз на „СИС Асет Мениджмънт” АД за управляващо дружество. Това гласи едно от решенията на надзорния орган, взето на провелото се на 27 април заседание.

Компанията е в процес на учредяване, но няма да получи лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество.

Като аргументи от КФН изтъкват пропуски във вътрешните правила, пропуски при сертификата за безопасност и някои пропуски в предоставените документи.

Решението на КФН може да бъде обжалвано по съдебен ред пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му. Обжалването обаче не спира неговото изпълнение.

Единствената информация за „СИС Асет Мениджмънт” АД се посочва в решението на КФН, а тя е, че адресът на управление е гр. София, район „Средец”, бул. „Витоша” № 61, ет. 2.

На този адрес се намира инвестиционният посредник „София интернешънъл секюритиз” АД и цялата финансова група СИС. От компанията не успяха да коментират пред Investor.bg решението веднага. 

*Материалът е допълнен в 16.24 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още