IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН поиска разяснения от две дружества за потвърждаване на проспекти

И при двете дружества има констатирани несъответствия и непълноти

10:11 | 17.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) поиска от две регистрирани в София дружества - „Принц фон Пройсен Кепитъл Лимитед“ и „Делтасток“ АД да отстранят непълноти във връзка с исканията им за потвърждаване на проспект. Това става ясно от провелото се на 16 октомври заседание на регулатора.

И при двете дружества има констатирани несъответствия и непълноти във връзка със заявленията им за потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на емисия акции. Комисията е поискала да й бъде предоставена допълнителна информация, преди да потвърди проспектите им.

"Принц Фон Пройсен Кепитъл Лимитед" е акционерно дружество, което осъществява дейност по извършване на инвестиции в недвижими имоти, дялове и акции на търговски дружества, държавни облигации/съкровищни бонове, финансови инструменти. Дружеството е вписано в Търговския регистър на 14 април 2015 г.
 
Дружеството се контролира от Урс Майстерханс, акционер, притежаващ 48 хил. броя акции, представляващи 96% от гласовете в общото събрание.
 
Дейността на "Делтасток" е предоставяне на инвестиционни услуги и извършване на инвестиционни дейности според Закона за пазарите на финансови инструменти в рамките на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство. Размерът на капитала е 9 млн. лв. 

В същото време регулаторът изпрати писмо до варненското „Гленмоор Кепитал” АДСИЦ с указания за отстраняване на констатираните непълноти и несъответствия, както и за представяне на допълнителни документи, във връзка със заявление за издаване на лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел и потвърждаване на проспект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още