IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа емисията от увеличението на капитала на "Корадо - България"

Регулаторът съгласува и избора на одитори на ПОД "Алианц България" за годишните отчети за 2017 г.

10:22 | 19.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) вписва последваща емисия ценни книжа, издадена от „Корадо - България”, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Това става ясно от решенията, взети от регулатора на провелото се на 18 септември заседание.

Емисията е в размер на 4 389 538 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност от един лев всяка.

Регулаторът съгласува също избора на „КПМГ България” ООД и „Ейч Ел Би България” ООД като одитори на „Пенсионноосигурително дружество Алианц България”, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2017 г. на дружеството и на управляваните от него фондове.

КФН също така даде задължителни указания на квесторите на „Позитива” АД в срок до 21.09.2017 г. да открият специална сметка в кредитна институция, лицензирана от Българска народна банка, по която да се преведат дължимите парични средства на клиентите, които не са посочили банкова сметка, за прехвърляне на техните парични средства.

Клиентите следва да бъдат уведомени за прехвърлянето на паричните им средства в специалната сметка чрез съобщение в централен ежедневник. Договорът за откриване на специалната сметка следва да е за срок не по-кратък от 5 г., като квесторът заплаща предварително разходите за поддържането на сметката за посочения период. В договора с кредитната институция се включва списък на клиентите, чиито парични средства се съхраняват в сметката, и размера на дължимата парична сума на всеки клиент.

Комисията реши още да удължи срока на учредената с решение на КФН квестура на Наталия Ангелова Кумпикова на „Интерактив кампъни” ЕООД с три месеца, считано от 6 октомври 2017 г.

Регулаторът потвърди и проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от „Екип-98 Холдинг” АД, гр. София. Емисията е в размер на 10 млн. лева, разпределени в 10 хил. броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, обезпечени облигации, с единична номинална и емисионна стойност от 1000 лева всяка, с дата на емитиране 10.02.2017 и дата на падеж 10.02.2024 г. и с фиксиран годишен лихвен процент в размер на 6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още