IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ върнаха вземания за малко над 61 хил лв.

Дейността на Ангел Донов и Кристи Маринова за периода 18-22 април е била съсредоточена основно в провеждане на срещи

14:48 | 23.04.16 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Малко над 61 хил лв. върнаха синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) от предприети от тях правни действия по осребряване на вземанията на банката през отминаващата седмица. Това става ясно от седмичния отчет на Ангел Донов и Кристи Маринова за периода 18-22 април, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Точно 55 215,85 лв. от събраните вземания са от физически лица по дължими от тях кредити, а 5 819,27 лв. са вземания, класифицирани в графа „други“. Общата сума е 61 035,12 лв.

Дейността на синдиците е била съсредоточена основно в провеждане на срещи.

Така например, е била проведена среща с председателя на УС на ФГВБ, в Софийска градска прокуратура и с представители на няколко дружества.

Донов и Маринова са съставили проектобюджет за разноските по несъстоятелността за май 2016 г. и са издали заповед за изготвяне на справка с актуална информация за лицензи, ползвани от банката, във връзка с оптимизиране на разходите.

От седмичния документ става ясно, че те чакат решението на Софийски градски съд за списъка на приетите от синдика на КТБ вземания, по които не са направени възражения според разпоредбите в Закона за банковата несъстоятелност.

Синдиците продължават с исканията за издаване на заповеди за незабавни изпълнения по договори за кредити спрямо дружества длъжници. Тъй като в отчета всички данни, отнасящи се до физическите и юридическите лица, са заличени, отново не става ясно към кои фирми са насочени исковете.

Поради същата причина не е известно срещу кои компании синдиците са образували изпълнителни производства, на кои са пратили писма с покани за доброволно изпълнение и за задълженията на кои са се обърнали към частни съдебни изпълнители.

Работата на екипа на синдиците включва и осъществяване на представителство в съдилищата, в които се водят дела, свързани с масата на несъстоятелността на КТБ, изготвяне и подаване на писмени становища, допълнителни искови молби и други правни и фактически действия, свързани с производствата.

В своя седмичен отчет Донов и Маринова лаконично посочват, че с международната компания Alix Partners, която бе наета да извърши действия по проследяване и връщане на активи на КТБ, се провеждат разговори и се разменя кореспонденция.
 

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 1
Mammita
преди 7 години
Е малко по малко ще съберат някакви пари. Само че основните пари са източени и не са в активите на КТБ, за това и няма да успеят да върнат, кой знае колко от тях. Да не забравяме, че запорът на имуществото на Василев е за над 2 млрд. лв. Реално парите са преминали от КТБ в ръцете на Василев и това основно беше проблема. Активите закупувани с тези пари не са на КТБ, а лично собственост на Василев. За това и синдиците успяват по разни такива смешни сумички да съберат от тук таме. Просто няма как повече да се вземат. Да се изземе имуществото на Василев и да видим тогава какви пари ще влязат във Фонда за гарантиране на влоговете. Ще може да се върнат всички заеми, които държавата взе, за да може да върне гарантираните депозити на вложителите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
marto76
преди 7 години
Посочената събрана сума от едва 61 000 лв., както и "дейността" на тези синдици е подигравка с държавността в България! Да не говорим, че онзи мустакат измамник Цветан Василев открадна поне 4.2 млрд. лева от пирамидата си КТБ, а сега събират по 61 000 лева!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
Schroeder
преди 7 години
Хаха! Тия сериозно ли обнародваха такава жалка цифра? По едно време се цитираха милиони, а сега хиляди. Нещо се изгуби инерцията. Жалко... По едно време си мислех, чеможе и да съберат безумно раздадените кредити.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
Ентусиаст111
преди 7 години
Прокоратурата какво ще прави с големите играчи, тези които взеха милиардите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Jimmy
преди 7 години
Това някаква подигравка ли е?Сабрали били 60 хиляди.А колко са разходите за този период?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
aldy
преди 7 години
ТИЯ не могат да си изкарат заплатите. А прокуратурата зяпа мухите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
ivan.kostov.39
преди 7 години
Ето, какво пишат по света за случката : http://seekingalpha.com/article/2296535-bulgarias-strange-bank-run
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още