IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скарлатов: Българският капиталов пазар е перфектна инфраструктура

Започна упражняването на най-голямата емисия варанти в историята на БФБ, коментира управляващият партньор в Mane Capital

14:10 | 23.04.16 г.
<p style="text-align: justify;">
	Илиян Скарлатов, управляващ партньор в Mane Capital. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Илиян Скарлатов, управляващ партньор в Mane Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българският капиталов пазар е перфектна инфраструктура. Това коментира управляващият партньор в Mane Capital Илиян Скарлатов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Това, какъв е размерът на пазара, няма нищо общо с това каква е инфраструктурата. Тя с всяка година става все по-добра. Това е платформа, която може да бъде използвана във всяка една европейска държава. Ние сме част от ЕС. БФБ е част от големия капиталов пазар на Европа“, заяви той.

През 2015 г. Mane Capital издаде най-голямата емисия варанти в историята на българския капиталов пазар – тази на Кепитъл Консепт Лимитед АД. 10 месеца по-късно, на 6 април, се отвори първият прозорец за упражняване на варантите и увеличение на капитала под условие полза на собствениците на варанти, коментира Скарлатов.

„За пръв път в историята на БФБ, освен че са издадени варанти, започна тяхното реално упражняване и увеличение на капитала Кепитъл Консепт Лимитед АД, посредством тези варанти. Началният срок беше 6 април, а крайният срок е 26 април“, каза той.

Скарлатов добави, че един варант дава правото да се запише една акция на цена от 5 лв. и „това е строго дефинирано в проспекта за публично предлагане на варанти“.

На 26 април, след крайната дата ще се констатира броят на упражнените варантни и остатъка на неупражнените, които остават за упражняване в бъдеще.

„Варантите са 6-годишни, а сертификатът за приоритетен проект е 5-годишен. Оставихме една година буфер, ако случайно има някакво забавяне“, сподели Скарлатов.

Кепитъл Консепт Лимитед АД работи по проекта „Света София“, който по думите на Скарлатов „не е провален“.

„Той върви с пълна сила. В тези 10 месеца се работеше изключително много по проектиране, по автоматизация, по доставчици. Имаше забавяне във финансовата платформа и финансовата инфраструктура, която вече е готова и е изградена“, поясни управляващият партньор в Mane Capital.

Вижте целия коментар:

Свързани компании:

Кепитъл Консепт Лимитед АД Варанти(WCOA)

Кепитъл Консепт Лимитед АД (Уелкъм Холдингс АД)(CCL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още