IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма Трейдинг с 10% ръст на продажбите зa септември на годишна база

Печалбата за месеца е 1,06 млн. лв., а от началото на годината възлиза на 5,6 млн. лв. преди данъци

15:49 | 25.10.12 г. 6
Автор - снимка
Редактор
Софарма Трейдинг с 10% ръст на продажбите зa септември на годишна база

Софарма Трейдинг АД реализира продажби на стоки за 38,5 млн. лв. през септември 2012 г., или ръст с 10,3% спрямо същия месец на 2011 г., показват данни на дружеството.

Печалбата преди данъци на компанията е в размер на 1,06 млн. лв. за деветия месец на 2012 г.

Софарма Трейдинг АД отчита 4,7% ръст на продажбите на стоки за първите девет месеца на 2012 г. спрямо същия период на 2011 г., достигайки продажби от 338 млн. лв.

Печалбата преди данъци за този период е в размер на 5,58 млн. лв., което представлява ръст от 22,9% спрямо реализираната печалба за същия период на предходната година.

„Ще преминем от класически фармацевтичен дистрибутор, към health care provider, включително преддистрибуция и логистика“, сподели Димитър Димитров, изпълнителен директор на Софарма Трейдинг АД по време на пресконференция на 18 май 2012 г.

Акциите на Софарма Трейдинг поскъпват с 2% за последните 12 месеца до 1,734 лв. за брой и 57 млн. лв. пазарна капитализация.

Общата сума за дивидент на дружеството за 2011 г. е 5,6 млн. лв., или по 0,17 лв. брутно на акция, като той се изплаща от 10 август 2012 г.

Ако се отчете разпределеният дивидент, акцията увеличава стойността си през последната година с около 10%. Основен акционер в Софарма Трейдинг АД е Софарма АД.

 

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
fortiss
преди 11 години
Платения драскач от този месец се опитва да прави анализ на ивностициите в Сърбия и на дивидентите - ЯВЕН напрекъд има. В последния си пост обаче пак е пуснал старата плоча. Значи премия ще полечава за Коледа????? Е що от Цв.В.??????? :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
tony1975
преди 11 години
;))) Пишете, пишете - Коледа идва Цв.В. може и бонус да ви даде!!!Колкото до компанията - БРАВО!!! Имам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
roman_jordanov
преди 11 години
Много е лесно като монополните компании печелят на гърба на българските граждани. Как няма да имат такава печалба, като цените на лекарствата им са толкова високи. Ами аз да събер една кола приятели и да отидем до някоя съседна държава да си купим по-евтино лекарствата същия производител...накрая май така ще стане...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
zanzibar87
преди 11 години
И това е само, защото е грипния вирус сега. Много скоро акциите на Софарма могат да бъдат сринати до жълти стотинки, защото Огнян Донев е разследван по две обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Със сигурност ако бъде признат за виновен, то акциите ще паднат значително и ще са апетитна хапка за доста инвеститори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
sisunka_a
преди 11 години
Няма как да е другояче при положение, че почти винаги се повтаря един и същи сценарий - Донев обещава сериозен дивидент, а след това раздава символичен... А сега както е решил да покорява и тепърва Сърбия със сигурност инвеститорите ще има да почакат, понеже на финансирането от вноските ни бе врътнато в известен смисъл кранчето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
nora_eleonora
преди 11 години
Очакваше се при положени че за първите седем месеца Софарма Трейдинг отчете ръст 3,8%, тази тенденция да се запази, но въпреки това тази компания продължава да заеми челна позиция в класацията за компании, чиито акции са най-малко атрактивни за инвеститори. Аз все още се чудя защо цените на акциите им обаче се предлагат много по-скъпо отколкото е пазарната им стойност , при положение че тяхното търсене намалява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още