Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Софарма Трейдинг с 10% ръст на продажбите зa септември на годишна база

Печалбата за месеца е 1,06 млн. лв., а от началото на годината възлиза на 5,6 млн. лв. преди данъци

Софарма Трейдинг АД реализира продажби на стоки за 38,5 млн. лв. през септември 2012 г., или ръст с 10,3% спрямо същия месец на 2011 г., показват данни на дружеството.

Печалбата преди данъци на компанията е в размер на 1,06 млн. лв. за деветия месец на 2012 г.

Софарма Трейдинг АД отчита 4,7% ръст на продажбите на стоки за първите девет месеца на 2012 г. спрямо същия период на 2011 г., достигайки продажби от 338 млн. лв.

Печалбата преди данъци за този период е в размер на 5,58 млн. лв., което представлява ръст от 22,9% спрямо реализираната печалба за същия период на предходната година.

„Ще преминем от класически фармацевтичен дистрибутор, към health care provider, включително преддистрибуция и логистика“, сподели Димитър Димитров, изпълнителен директор на Софарма Трейдинг АД по време на пресконференция на 18 май 2012 г.

Акциите на Софарма Трейдинг поскъпват с 2% за последните 12 месеца до 1,734 лв. за брой и 57 млн. лв. пазарна капитализация.

Общата сума за дивидент на дружеството за 2011 г. е 5,6 млн. лв., или по 0,17 лв. брутно на акция, като той се изплаща от 10 август 2012 г.

Ако се отчете разпределеният дивидент, акцията увеличава стойността си през последната година с около 10%. Основен акционер в Софарма Трейдинг АД е Софарма АД.

 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Петър Нейков

Последни новини

Коментари (6)

0
 
0
 
6
преди 4 години
Няма профилна снимка
Платения драскач от този месец се опитва да прави анализ на ивностициите в Сърбия и на дивидентите - ЯВЕН напрекъд има. В последния си пост обаче пак е пуснал старата плоча.
Значи премия ще полечава за Коледа????? Е що от Цв.В.??????? :):):)
0
 
1
 
5
преди 4 години
;))) Пишете, пишете - Коледа идва Цв.В. може и бонус да ви даде!!!
Колкото до компанията - БРАВО!!! Имам.
2
 
1
 
4
преди 4 години
Няма профилна снимка
Много е лесно като монополните компании печелят на гърба на българските граждани. Как няма да имат такава печалба, като цените на лекарствата им са толкова високи. Ами аз да събер една кола приятели и да отидем до някоя съседна държава да си купим по-евтино лекарствата същия производител...накрая май така ще стане...
1
 
1
 
3
преди 4 години
Няма профилна снимка
И това е само, защото е грипния вирус сега. Много скоро акциите на Софарма могат да бъдат сринати до жълти стотинки, защото Огнян Донев е разследван по две обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Със сигурност ако бъде признат за виновен, то акциите ще паднат значително и ще са апетитна хапка за доста инвеститори.
0
 
1
 
2
sisunka_a до: nora_eleonora
преди 4 години
Няма профилна снимка
Няма как да е другояче при положение, че почти винаги се повтаря един и същи сценарий - Донев обещава сериозен дивидент, а след това раздава символичен... А сега както е решил да покорява и тепърва Сърбия със сигурност инвеститорите ще има да почакат, понеже на финансирането от вноските ни бе врътнато в известен смисъл кранчето.

Още от Новини и анализи
БФБ приключи търговията със спад на индексите и нисък оборот