IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МОСВ: Кметът на Царево трябва да освободи достъпа до плажа Силистар

Предстои налагане на глоба в размер на 10 хил. лева на фирмата, която е ползвала частните ниви

17:17 | 20.07.15 г. 5
МОСВ: Кметът на Царево трябва да освободи достъпа до плажа Силистар

Община Царево трябва да влезе в правомощията си и да освободи пътя до плажа Силистар, заявиха от Министерството на околната среда по повод новината, че туристи са били принуждавани да плащат по 10 лв., за да стигнат до морето по път, минаващ през частен терен.

Туристите са били дърпани и блъскани на входа към плажа, защото отказали да платят, съобщи Нова телевизия. Парите са събирани от частна охрана, назначена от собственика на терена.

РИОСВ-Бургас вече е изготвила предписание до кмета за предприемане на мерки за осигуряване на достъп през общинските полски пътища, посочват от МОСВ.

Миналата седмица експерти на регионалната екоинспекция са били на проверка на плажа и са установили, че ползвателят на частни земеделски земи – фирма „Зона Х“ ЕООД, няма изискуемото по закон съгласуване с РИОСВ-Бургас.

Имотите са разположени на територията на Природен парк „Странджа“ и за извършването на всякакви дейности е необходимо съгласуване с РИОСВ.

До „Зона Х“ е била изпратена покана за съставяне на акт. Предстои и налагане на глоба в размер на 10 хил. лева.

При проверката е установено, че от „Зона Х“ са представили в община Царево договор със собствениците на имоти за ползването на терените им. Съгласно договора наемателят ползва имотите за период 1 юни – 30 септември 2015 г. и се задължава да ги експлоатира по предназначение, като ги облагороди и огради с временни заграждения, и обособи пътеки за лесно и удобно преминаване на хора и автомобили. Общината има ангажимент да упражнява контрол върху всички дейности, които касаят достъпа до плажа и общинските терени.

РИОСВ  е подготвила и принудителна административна мярка на фирмата за спиране на дейността за обособяване на зона за временен престой на автомобили. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 8 rate down comment 0
динамо
преди 8 години
А защо плащате?! Защо години, /доколкото стана ясно от репортажа/ хората са си плащали безропотно?! Защо още първата година не са се организирали и както се видя не е толкова сложно. Защото робската психика продължава да ни тежи....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
И после нямало БГ туристи! Ходели в Гръцко! Ами как да не ходят хората!? То тук целия туризъм е собственост на мутри. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
nenko66
преди 8 години
Г-н Борисов, за да си плащаме на такива мутри ли ни призовавате да ходим на българското черноморие ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
pecan
преди 8 години
глоба от 200000 лв ще подейства .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Хааахаха... И така вече 10 години... И догодина пак!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още