IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забранява се строителството в курортите край Варна от 15 май

Глобата за нарушителите е до 50 000 лева

17:25 | 17.04.15 г.
Забранява се строителството в курортите край Варна от 15 май

Oт 15 май до 1 октомври се забранява извършването на всички видове строителни и монтажни работи на територията на курортните комплекси „Златни пясъци“, "Св. Св. Константин и Елена“, „Чайка“ и „Прибой“, гласи заповед на кмета Иван Портних.

Забранен е и достъпът на тежка строителна механизация и на всякакви превозни средства, доставящи строителни материали в комплекса. Изключение се допуска за неотложно аварийно-ремонтни дейности, съгласно чл. 15 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие /ЗУЧК/, информират от община Варна.

В срок до 14 май възложителите и изпълнителите на незавършени строежи на територията на комплексите се задължават да предприемат необходимите мерки за ограждане и обезопасяване на строителните обекти, да демонтират временно поставените обслужващи обекти, които са извън границата на строителната площадка, както и да почистят и възстановят нарушените в резултат на строително-монтажните работи, тротоари и пътни настилки около строежите. Засегнатите от строителството зелени площи трябва да бъдат почистени от строителни отпадъци, обработени и засадени със съответния вид декоративна растителност.

От 1 до 15 май изнасянето на строителни отпадъци от строежите в комплексите трябва да става в часовете от 8 до 10 часа сутринта и от 16 до 18 часа следобед.

За нарушаване на заповедта и на основание на чл. 23 във връзка с чл. 15 от ЗУКЧ физическите лица ще се наказват с глоби от 1000 до 10 000 лева, а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се налага имуществена санкция в размер от 10 000 до 50 000 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още