IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български компании може да строят магистрали и социални жилища в Мароко

Възможностите за това са обсъдили българският икономически министър и мароканският му колега

10:46 | 29.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Български компании може да строят магистрали и социални жилища в Мароко

Български строителни компании могат да се включат в изграждането на инфраструктурни обекти в Мароко. Тази възможност обсъдиха на среща в Рабат министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на промишлеността, търговията и новите технологии на Кралство Мароко Ахмед Шами.

Трайков беше на двудневно посещение в африканската държава за провеждането на Деветата сесия на Междуправителствената българо-мароканска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, съобщават от икономическото министерство.

Мароко отделя по 16 млрд. евро годишно за инфраструктура и изгражда по 160 км магистрали, е станало ясно по време на разговорите. Строи се високоскоростна влакова линия между Танжер и Казабланка, позволяваща пътуване със скорост до 320 км в час.

Страната провежда и мащабна програма за строеж на социални жилища.

„Тези и други инфраструктурни проекти създават широка база за партньорство с български строителни компании“, е подчертал Трайков след срещата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още