IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоорганизации предлагат референдум за Морската градина във Варна

Хиляди граждани искат да спрат застрояването на парка

13:18 | 18.01.13 г.
Екоорганизации предлагат референдум за Морската градина във Варна

Екоорганизации подготвят референдум за бъдещето на Морската градина и крайбрежната зона на Варна, съобщи на пресконференция Борислав Сандов, съпредседател на партия "Зелените", цитиран от БТА.

Защитниците на природата ще предложат на варненци да се проведе местен референдум със следните въпроси: „Да достига ли паркът Морска градина до морето, като включва и зоната от ската до морския бряг?“ и „Да бъде ли крайбрежната зона на град Варна паркова зона за отдих с обекти за хранене, спорт, атракции и развлечения, но без жилища, ателиета, офиси, молове, хотели, казина, конгресни центрове и яхтени пристанища?“, обясни Сандов.

Над 3 хил. души се подписаха в последната онлайн петиция срещу застрояването на Морската градина във Варна, която е адресирана до премиера Бойко Борисов.

Гражданите настояват да се въведе забрана за строителство върху всички урбанизирани зелени площи, както и парковите зони да се включат в специален регистър, който да се изработи в следващите 6 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
svetica1
преди 11 години
Всички тези екоорганизации за обвързани с мафиота Алексей Петров и ологарха Иво Прокопиев и се борят да спрат конкурентен проект, за да спечели техния и да се нагушат с пари. Никой не е тръгнал да застроява Морската градина, това са спекулации, за да се събират подписи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още