IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандската компания за имоти Corio с потенциален интерес към България

Corio обмисля придобивания на конкуренти, засегнати от кредитната криза

19:01 | 19.03.08 г.
Холандската компания за имоти Corio с потенциален интерес към България
Холандската група за имоти Corio обмисля потенциални придобивания предвид това, че някои конкурентни компании са засегнати от кредитната криза, а същевременно Corio е в състояние да привлече до 3 млрд. евро чрез дългове и продажби на активи, е заявил пред Ройтерс главният изпълнителен директор на компанията Ян де Крей.

Средствата може да бъдат генерирани през следващите пет години и да бъдат използвани за строителство или придобиване на имоти.

„Забелязваме, че някои играчи са в затруднение. Особено в Испания компаниите трудно успяват да привлекат финансиране. Това, надяваме се, създава възможности за инвестиции“, казва де Крей.

Фокусът на Corio е насочен към Испания, Италия и Турция и може би новоразвиващ се пазар в Източна Европа като България или Румъния.

Компанията, която управлява имоти в Европа на стойност 6,5 млрд. евро, е в процес на продажба на по-голямата част от портофолиото си от офиси и индустриални площи на стойност 1,1 млрд. евро, за да се фокусира върху търговски имоти, които предпочита заради стабилните парични потоци. Corio е на 13-то място в класация на списание PropertyEU на най-големите строителни предприемачи в Европа.

Испанската компания за имоти Colonial, която е в преговори с Investment Corporation of Dubai (ICD), има интересни търговски активи, смята де Крей.

По думите му компанията не се интересува от активите на холандската VastNed Retail, която отправи покана към потенциални кандидати да купят части от компанията или цялата, защото не се вписват в стратегията на Corio да се фокусира върху по-големи търговски центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още