IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имението Playboy струвало 45 пъти повече от декларираното от Хефнър

Според оценка на имота в жалба, заведена от акционери, стойността му е 54 млн. долара, а Хефнър се опитва да укрие реалната стойност на активите на компанията

13:30 | 14.02.11 г.
Имението Playboy струвало 45 пъти повече от декларираното от Хефнър

Имението Playboy – имот с 29 стаи, кино студио и корпоративно седалище на създателя на Playboy Enterprises Inc. Хю Хефнър, струва 54 млн. долара, което е 45 пъти повече от декларираното от издателя, разкрива дело, заведено от акционери на компанията.

84-годишният Хефнър и Playboy Enterprises крият истинската стойност на активите на компанията в опит да свалят акциите й от борсата, без да заплатят справедлива цена за миноритарния дял, който не е собственост на Хефнър, сочи жалба, подадена в началото на февруари в съд в Делауеър, съобщи Bloomberg.

Информацията, изпратена на миноритарните акционери относно сделката, “изглежда има за цел да подведе или поне да обърка акционерите на Playboy“, посочват в жалбата адвокатите на акционерите.

Делото не е единственото, заведено от акционери, които се съмняват в опита за придобиване на компанията от Хефнър. Хефнър е предложил 6,15 долара за всяка акция, която не притежава, според информацията от делото. Чрез два класа акции той контролира 69,5% от правото на гласуване.

Имението се намира в Лос Анджелис.

Оценката за 54 млн. долара е направена от Raine Securities LLC през октомври. В годишния си отчет за 2009 година от Playboy посочват, че имението е на стойност 1,2 млн. долара, малко повече от заплатените за имота от Хефнър 1,05 млн. долара през 1971 г. Това е най-високата цена, платена за имот от този тип в Лос Анджелис, за времето си, според Playboy.com. Хефнър построява басейн, фитнес зала, тенис кортове и студиа. Днес имотът е собственост на Playboy Enterprises, което отдава имота под наем обратно на Хефнър.

Оценката от 54 млн. долара може да е точна, смята Сид Лейбович, президент на базираната в Бел Еър Rodeo Realty Inc.

„Може да струва 50 млн. долара“, коментира той пред агенцията. „Това е огромен имот. Има около 17 хил. кв. фута (близо 1580 кв. метра) обитаема площ в главната къща и общо 20 хил. кв. фута (1858 кв. м). Не бих и могъл да си представя да струва по-малко 40 млн. долара.”

Най-високата достигната цена за продажба на имот в района на Лос Анджелис през 2010 г. е 50 млн. долара, посочва той.

„Този имот за 50 млн. долара се намира само на миля и половина от имението Playboy, а имението Playboy е по-добро“, категоричен е той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още