IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Издадоха Акт 16 на Водното огледало край Кърджали

Все още не е ясно кой ще стопанисва съоръжението

17:34 | 28.03.12 г. 3
Издадоха Акт 16 на Водното огледало край Кърджали

Водното огледало в Кърджали е годно за ползване, постанови на работна среща Държавната приемателна комисия, предаде БТА.

Комисията подписа Акт 16 на хидротехническото съоръжение.

Два от подписите под документа обаче са с особено мнение, заяви заместник-кметът на община Кърджали инж. Васил Бобеков без да конкретизира чии са те.

Той допълни, че все още не е ясно кой ще стопанисва съоръжението.

Предстои началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да издаде удостоверение за ползване на обекта, с което да завърши продължилата почти 2,5 години сага по приемането на водното съоръжение край Кърджали.

В началото на февруари правителството предостави по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството близо 24 млн. лв. за довършването на проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
SEBULBA
преди 12 години
Стенограма от заседанието на Министерски съвет - 8.2.2012 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
SEBULBA
преди 12 години
БОЙКО БОРИСОВ: Открито ли е Водното огледало?ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Така нареченото Водно огледало все още е в процедура по приемателна комисия в ДНСК за издаване на Акт 16, тъй като все още няма всички необходими документи за това. Свързани са с едно дело по собствеността, тъй като някога във времето има една собственостБОЙКО БОРИСОВ: Официално откриване правено ли му е от предишния премиер?ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Правено е БОЙКО БОРИСОВ: Как е правено, като не е готово?ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Огледалото е там, така наречено Корекция на река Арда.БОЙКО БОРИСОВ: Как, като не е готово, не е платено и няма акт? Как е правено? Те са искали да ни ограбят да не може ние да го открием. Ние ще го открием пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
SEBULBA
преди 12 години
Как ще издават акт 16, като Тиквата не е ходил да го открие (отново)?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още