IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Найденов поискал прокурорска проверка на 98 сделки с гори

Внесено е искане за възобновяване на делото Сапард

10:48 | 17.01.13 г.
Найденов поискал прокурорска проверка на 98 сделки с гори

Земеделският министър Мирослав Найденов е поискал да бъдат проверени 98 сделки за горски територии, осъществени от 2003 г. досега.

Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет, предаде БТА.

Цацаров посочи, че проверката е мащабна и прехвърля огромен обем работа на прокуратурата, която не е присъща на държавното обвинение.

Главният обвинител съобщи още, че е внесено искане до Върховния касационен съд за възобновяване на делото САПАРД. По-конкретна информация обаче Цацаров обясни, че ще може да даде до няколко дни.

За възобновяването на делото се заговори в края на миналата година. Марио Николов, Людмил Стойков и още 5-ма други обвиняеми бяха оправдани на втора инстанция от настоящия член на Висшия съдебен съвет Калин Калпакчиев, който обвини прокуратурата, че е „минирала" обвинителния акт. По-късно стана ясно, че прокурор Стойчо Ненков еднолично е взел решение да оттегли протеста срещу присъдите на Николов и Стойков.

Прокуратурата започна проверка на Ненков, а разделянето на делото на части стана причина да се поиска възобновяване на досъдебната му фаза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още