IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриват The Mall в София на 21 април

Новият мол е на бул. "Цариградско шосе" и в него ще бъде разположен първият хипермаркет Carrefour в столицата

15:17 | 24.03.10 г.
The Mall. Снимка: Assos Capital
The Mall. Снимка: Assos Capital

Малко повече от месец след откриването на Сердика Център в София предстои да отвори врати нов мол. The Mall ще отвори врати на 21 април 2010 г., съобщиха от инвеститора в проекта.

Молът се намира на бул. Цариградско шосе и в него ще бъде разположен първият хипермаркет в София на търговската верига Carrefour. Веригата откри първия си обект у нас преди една година в Бургас.

На 66 хил. кв. м в мола ще бъдат разположени 185 магазина на голям брой чуждестранни и български марки, ресторанти и места за забавление. Комплексът разполага с достъп до 2800 паркоместа.

Сред наемателите са модни марки като Zara, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear, Peek&Cloppenburg, GAP, HUMANIC, Marks & Spencer, Esprit, Nike, Adidas и други.

Зоната за забавления включва кино-комплекс Арена с 10 зали, развлекателен център с боулинг, център за електронни игри и билярдни маси, фитнес център със зали за скуош, бокс и спининг и детски кът.

Цялостната реализация на търговския център е на Carrefour. Инвеститор е гръцката група за инвестиции в имоти Assos Capital, която купи проекта през 2008 г. за над 200 млн. евро.

Assos Capital e частна компания за инвестиции в имоти в Югоизточна Европа. Дружеството е фокусирано предимно върху инвестиции в търговски площи – шопинг молове в централни и извънградски зони, търговски паркове и магазини на централни улици. В България е собственик на още два офис и търговски комплекса в София. Инвеститори в Assos Capital са членове на фамилията Рестис, която развива бизнес в морския транспорт, финансовите услуги, недвижимите имоти и индустрията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още