IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписват договора за изграждане на парк в коритото на Арда в Кърджали

Крайният срок за финализиране на проекта е 21 октомври 2011 г.

10:42 | 18.01.11 г. 1
Подписват договора за изграждане на парк в коритото на Арда в Кърджали

В общинската администрация в Кърджали днес ще бъде подписан договор за строителството на парк „Арпезос-Север“ и на „Бизнес парк I и II етап“, съобщиха от пресцентъра на общината.

През декември миналата година за изпълнител бе определен димитровградският консорциум „Ти Ви Би“. Ценовата оферта на консорциума е 5,95 млн. лева.

Общата стойност на парка, който ще се реализира със средства по оперативната програма „Регионално развитие“, е 8,7 млн. лв. Финансираната част от площта на парка е 64 дка.

Крайният срок за финализиране на проекта е 21 октомври 2011 г.

Първоначално се предвиждаше строителството на парка да започне през март миналата година. Паркът ще е най-големият у нас, изграждан в централна градска част.

В новата паркова зона се предвижда да има спортни зони, водни атракции, летен театър, велосипедни и пешеходни алеи, увеселителни заведения, места за отдих.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Пантелей
преди 13 години
Възмущавам се от прахосването на толкова много пари за едно ненужно парково строителство в един умиращ град, в който има оживление само по време на байрамите, когато се посещава от турците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още