IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UGL придоби DTZ за 119 млн. австралийски долара

След сделката компанията ще се превърне в един от най-големите играчи в сектора на имотите с годишни приходи от близо 2 млрд. австралийски долара

10:17 | 06.12.11 г.
UGL придоби DTZ за 119 млн. австралийски долара

Компанията за инфраструктурни услуги UGL Limited обяви, че е приключила успешно придобиването на всички търговски операции на глобалната компания за услуги в сектора на недвижимите имоти DTZ за 119 млн. австралийски долара, предаде онлайн изданието Property Magazine.

Всички търговски операции на DTZ ще продължат да се осъществяват нормално, допълва изданието.

Придобиването на DTZ ще превърне UGL в един от най-големите играчи в сектора на имотите в света с операции във всички ключови географски региони.

След сливането UGL Services и DTZ ще имат годишни приходи от 1,9 млрд. австралийски долара, посочва изданието.

Управляващият директор и главен изпълнителен директор на UGL Ричард Люпен заяви, че сливането ще позволи на компанията да разшири обсега на съществуващите си услуги в сферата на имотите и да засили позициите й на ключови пазари със силен растеж като Азия.

"Виждаме значителни възможности за разрастване в Азия, особено в Китай, където DTZ има водеща позиция на пазара на услуги в сектора на имотите с персонал от 1 300 души в 18 града", коментира Люпен.

"Глобалната тенденция към аутсорсинг продължава и клиентите ни все повече търсят интегрирани услуги, които могат да бъдат предоставени от един доставчик за целия им глобален портфейл от имоти. Със своите цялостни услуги и общ персонал от близо 40 000 души, сделката ще позволи на UGL да капитализира тази възможност за растеж", допълни още Люпен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още