IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ADP: Заетостта в САЩ е нараснала с 212 хил. през февруари

Резултатът остана под прогнозираните 219 хил. нови работни места

16:52 | 04.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ADP: Заетостта в САЩ е нараснала с 212 хил. през февруари

Най-голямата икономика в света е добавила по-малко от прогнозираните работни места в частния сектор през февруари, показаха последните данни на Automatic Data Processing (ADP).

Заетостта в частния сектор на САЩ се увеличи с 212 000 работни места през февруари след коригираните 250 000 през първия месец на 2015 г. Анализаторите прогнозираха покачване от 219 000 в заетостта през отчетния период, предава WBP Online.

Промяната в заетостта, oтчитана от ADP, представлява общият брой на безработните лица, които са намерили работа през последния месец. Индикаторът се разглежда като предварителен поглед върху официалните данни за заетостта извън земеделския сектор в САЩ, които се очакват този петък.

Правителствените данни се очаква да покажат ръст на заетостта с 235 000 души през миналия месец - под отчетените през януари 257 000. Безработицата пък се очаква да спадне отново до 5,6%.

Всеки ръст над прогнозите се очаква да подобри очакванията на Федералната резервна банка (Фед), която може да предприеме покачване на лихвените проценти по-рано от очакваното.

Пазарът на труда в САЩ, заедно с развитието на инфлацията, играе ключова роля, когато става въпрос за момента на първото затягането на паричната политика в страната.

По време на последното си изявление пред Банковата комисия на Сената председателят на Фед Джанет Йелън намекна, че търпението на централната банка спрямо ниските лихви е близо до нулата, като институцията постепенно ще започне да увеличава разходите по заемите по-късно тази година.

Йелън отбеляза, че американската икономика се намира на стабилна основа, като се очаква скоро ръстът на заплатите да се ускори още повече.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още