IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийският долар отстъпи до 6-годишно дъно

Японската йена бе припозната от пазара като актив убежище на фона на гръцката криза

14:30 | 06.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Австралийският долар отстъпи до 6-годишно дъно

Австралийският долар отстъпи до най-ниското си ниво от 2009 г. насам спрямо щатската валута, след като инвеститорите по света остават загрижени за развитието на ситуацията около Гърция.

Австралийските пари спаднаха до едва 74,86 американски цента в понеделник, след като достигнаха ниво от 75,12 цента.

Освен наблюдавайки ситуацията около Гърция, пазарните участници останаха и с мисъл за предстоящото заседание на Австралийската централна банка във вторник. В продължение на десетилетия сред ключовите фактори за движението на "Австралиеца" бяха нагласите на инвеститорите към апетита за риск.

От друга страна валутните търговци се насочиха към валутната двойка долар-йена, като японската валута се превърна в нещо като убежище по време на криза. Японските пари спаднаха до близо 122 йени за долар, след като по-рано през годината курсът надхвърли 125.

През уикенда Мохамед Ел-Ериан заяви, че гръцкото "Не" може да накара пазарите да започнат масова продажба на акции на фона и на прогнозите, че Федералният резерв на САЩ ще започне затягане на паричната си политика след септември. Това почти гарант

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още