IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработните във Франция са на рекордно ниво

През ноември те са достигнали 3,488 млн. души

20:40 | 26.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Безработните във Франция са на рекордно ниво

Броят на хората, които търсят работа във Франция е достигнал рекордно ниво, показват данни на френската статистика, съобщава ВВС. Общата безработица се увеличава с 27 400 през ноември до 3 488 300.

Броят на търсещите работа се е увеличил с 5,8% през изминалата година, като търсещите през ноември са нараснали за трети пореден месец.

Според Международната организация на труда безработицата във Франция е нараснала до 2,84 млн. през третото тримесечие на годината, като нивото й е 9,9%.

Създаването на повече работни места бе ключова характеристика на предизборната кампания на президента Франсоа Оланд, избран през 2012 г. Неотдавна той заяви, че ако не е успее в тази си цел, той няма да се кандидатира отново за президент на изборите през 2017.

Последният опит за вдигане на икономиката от стагнацията и за създаване на повече работни места бе обявен по-рано през декември. Официалните прогнози на правителството показват, че икономиката ще отчете растеж от едва 0,4% през тази година.

Френският министър-председател Манюел Валс и министърът на икономиката Еманюел Макрон очертаха планове, които включват увеличаване на броя на предприятията, извършващи дейност в неделя, както и отварянето на регулираните сектори за конкуренцията.

Не е ясно, дали тази стратегия ще успее да съживи икономиката, дори ако бъде приложена изцяло. Планът за дерегулация предизвика незабавни протести на хиляди хора в Париж и се натъкна на опозиция в рамките на управляващата Социалистическа партия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още