IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес климатът в Германия се подобрява до най-високото си ниво от април 2014 г.

Несигурността около потенциалното излизане на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) продължава да се понижава

12:20 | 25.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бизнес климатът в Германия се подобрява през октомври, като индексът на мюнхенския Институт за икономически изследвания (Ifo) се повишава до 30-месечен връх - най-високото ниво от април 2014 г., съобщава Investing.com. В своя доклад институтът посочва, че несигурността около потенциалното излизане на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) продължава да се понижава.

Индексът за бизнес климата нараства до 110,5 пункта през октомври, като през септември стойността му беше 109,5 пункта, а очакванията бяха тя да остане на същото ниво. 

Индексът за оценката на актуалната икономическа ситуация в Германия през септември се повишава от 114,7 пункта до 115 пункта. Това също надминава очакванията за стойност 114,9 пункта.

Измерителят на очакванията, който се фокусира върху перспективите през следващите шест месеца, се повишава от 104,5 пункта през септември до 106,1 пункта през октомври. Очакванията бяха да няма промяна в стойностите.

Проучването на института се провежда сред около 7000 германски компании в секторите на производството, строителството, продажбите на едро и дребно.


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още