IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на молбите за безработица в САЩ намалява втора поредна седмица

Влиянието на ураганите от миналия месец върху икономиката на САЩ все повече намалява

17:25 | 12.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

По-малко американци са подали молби за помощи при безработица миналата седмица, след като отслабва влиянието на ураганите от миналия месец върху икономиката на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Американското министерство на труда съобщи днес, че седмичните заявления са намалели с 15 000 до 243 000 с отчитане на сезоните фактори.

Молбите бележат спад в Тексас и Флорида, където ураганите Харви и Ирма нанесоха тежки щети в края на август и през септември.

Непосредствено след като Харви удари Тексас показателят скочи до 298 000 - най-високо равнище от две години. 

В Пуерто Рико броят на хората, кандидатствали за помощи при безработица, също се е понижил, макар че това може да е отражение на продължаващото прекъсване на електрозахранването и други щети, затруднили жителите да подадат молби.

Молбите са измерител на освобождаването на служители, така че спадът сочи стабилен пазар на труда. Компаниите са оптимистично настроени за бъдещото търсене и запазват служителите си, отбелязва АП. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още