IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централната банка на Китай може да създаде коридор на лихвени проценти

Институцията ще продължи с предпазливата парична политика, се казва в доклад

17:13 | 06.02.16 г. 3
Централната банка на Китай може да създаде коридор на лихвени проценти

Китайската централна банка ще разгледа начини за създаване на коридор на лихвените проценти, който да служи като насока за лихвите по получаване и отдаване на кредит, съобщава Bloomberg. Китай се стреми към преминаване към пазарно ориентирани лихвени норми.

Новината за обмислянето на коридор за лихвените проценти беше съобщена в последния тримесечен доклад за паричната политика на институцията.

Централната банка ще продължи с предпазливата парична политика, която ще бъде внималтено настройвана в подходящите моменти. Китайските парични власти продължават да виждат негативен натиск върху китайската икономика, която е втората най-голяма света.

Освен това в доклада се казва, че може да бъдат въведени „таргетирани понижения на изискуемите резерви“, които да подкрепят икономическото преструктуриране. Изискуемите резерви са парите, които търговските банки трябва да имат в наличност в централната банка като процент от приетите от тях депозити.

Основният лихвен процент в Китай е на рекордно ниско ниво от 4,35%, като от ноевмри 2014 година той беше понижен на 6 пъти. През този период беше понижено и нивото на изискуемите резерви за най-големите банки в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Иван Митев
преди 8 години
Здравейте khao,Ваша воля е да знаете истината. Книгите са за тези, които искат да имат знания за истина.В нашата дискусия има две тенденции, едната е за представяне на прогресивност, другата в защита на регресивност.Аз представям необходимост от прогресивност, която да осигури устойчиво обществено развитие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 8 години
няма да ти купим от боклучивите книги, не се хаби да ни спамиш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Иван Митев
преди 8 години
При запазване на сегашна ситуация на подведено китайско правителство да работи в обстановка на сгрешена китайска парична система, Китайската централна банка (КЦБ) и 100 коридора на лихвените проценти, който да служат като насока за лихвите по получаване и отдаване на кредит да създаде, не е възможно спасение от развиващи се злини при кризи дългов рак.Реално китайската общественост е с напразни очаквания, че КЦБ може да спаси при криза дългов рак. В действителност КЦБ не може да избави от тази слабост, тъй като е без капацитет да противодействува успешно при ескалиране на кризи дългов рак.За спасение от актуални стопански проблеми в Китай е необходимо подобрение на китайска парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още