IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавният дълг на Франция расте

Нивото на дълга през първото тримесечие достига 97,4 на сто от брутния вътрешен продукт

16:25 | 30.06.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Държавният дълг на Франция расте
Държавният дълг на Франция отчита силен ръст през първото тримесечие на 2016 г. Сега той се доближава до рекордното ниво, отчетено през второто тримесечие на миналата година, предаде DPA.

Както пояснява статистическата служба, нивото на дълга през първото тримесечие достига 97,4 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. В края на 2015 г. това съотношение бе 96,1 на сто. Рекордната стойност е 97,6 на сто.

Ръстът в дълга се дължи на по-високите задължения при социалните дейности и на централните власти. За сметка на това дълговете на местните власти спадат.
 
Френският икономически растеж ще се забави слабо през второто тримесечие на годината след силния старт, прогнозира Централната банка на Франция.
 
Според месечното изследване на бизнес активността през май БВП ще нарасне с 0,2% през трите месеца до края на юни, което все пак дава сигнали, че втората най-голяма икономика на еврозоната е поела по стабилен път към възстановяване.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Държавният дълг на Франция расте. На България - също. Той държавният дълг къде ли вече не расте. В Гърция да не би да е спрял да расте. Та - купувайте се държавни облигации. Най-сигурните в света
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още