IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЦБ ще следи Унгарската централна банка за финансиране на правителството

Банката стартира няколко програми, които не са свързани с паричната политика и може би противоречат на регламентите на ЕС

15:57 | 21.04.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕЦБ ще следи Унгарската централна банка за финансиране на правителството

Европейската централна банка (ЕЦБ) ще следи отблизо Унгария за риска нейната централна банка да финансира правителството – действие, което е строго забранено по силата на регламентите на Европейския съюз, предава MarketWatch.

Централната банка на Унгария стартира няколко програми, които не са свързани с паричната политика и някои от които могат да се квалифицират като нерегламентирани дейности, посочва ЕЦБ в годишния си доклад за 2014 г., публикуван в понеделник.

Тези дейности включват закупуване на недвижими имоти, насърчаване на финансовата грамотност, придобивания на унгарски произведения на изкуството и културни ценности, както и прехвърляне на персонал, зает в унгарския орган за финансов надзор на централната банка.

"Като се има предвид множеството програми, техния обхват и размер, те могат да се възприемат като потенциален конфликт със забраната за парично финансиране до степен, че биха могли да се разглеждат като поемане от централната банка на държавни задачи или за предоставяне на финанси за други ползи на държавата", изтъква ЕЦБ.

Базираната във Франкфурт институция ще следи отблизо тези операции, за да се гарантира, че тяхното прилагане не води до конфликт със забраната за парично финансиране, се казва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Не мислиш ли, че Меркел беше само инструмент!Иначе тая идея си беше заложена още в самото начало!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
крас
преди 9 години
ЕЦБ е акционерно дружество работещо на едни изкривени КОРПОРАТИВНИ принципи които определят квотното участие на отделната държава от БРОЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО и БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ!От горното става ясно, че националната банка с най голямо АКЦИОНЕРНО УЧАСТИЕ ще е БУНДЕСБАНК. ЕЦБ се превръща в инструмент за КОЛОНИАЛНО поведение на БУНДЕСБАНК над останалите участнички в тази КОРПОРАТИВНА СТРУКТУРА!Това което Хитлер не успя да постигне с война, Меркел го постигна с нейната доминатна роля в ЕЦБ. Превръщането на ЕЦБ в аналогична структура на МВФ, извежда държавите от ЕС извън орбитата на тази световна ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА, която за разлика от ЕЦБ работи с едни никумо ненужни платежни средства наречени СПТ, а не с евра. На ФЕД вече му е светнала червената лампа за ролята на Германия в тази КОЛОНИАЛНА СИСТЕМА. Дали вече не е късно и невъзможно да и се противопостави?БЪДЕЩЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още