IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция пласира 6-месечни ДЦК за 625 млн. евро

Очаква се доходността по облигациите да слезе под постигнатите в предходния аукцион 2,97%

10:42 | 05.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Гърция пласира 6-месечни ДЦК за 625 млн. евро

Гърция ще продаде днес 6-месечни държавни ценни книжа (ДЦК) на стойност 625 млн. евро, за да рефинансира част от огромния си публичен дълг, съобщава Ройтерс.

С оглед на подобряването на комуникацията между Атина и международните кредитори очакванията са доходността по книжата да слезе под постигнатото в предходния аукцион на облигации със сходен падеж.

През юни гръцкото правителство набра 1,62 млрд. евро чрез продажба на ДЦК при доходност от 2,97 на сто.

През миналия месец пък Гърция продаде облигации с падеж след три месеца за 813 млн. евро, отново за да рефинансира стари дългове.

Ходът помогна на властите в Атина да запазят относителната стабилност на публичните си финанси в състояние на платежоспособност на фона на опасенията за изпадане в дефолт.

Датата на сетълмента на новите ДЦК ще бъде 7 август. Достъп до участие в днешния аукцион ще имат само първичните дилъри.

Междувременно доходността по 10-годишните бенчмаркови гръцки ДЦК слезе под 12 на сто след рекордния връх от над 19%, отчетен в началото на юли.

Темата за Гърция може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още