IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има ли пилот в японския самолет?

Очакваните данни от Страната на изгряващото слънце имат потенциала да дадат много отговори за бъдещето на "Абеномиката"

09:11 | 24.11.14 г.
Има ли пилот в японския самолет?

През новата седмица инвеститорите ще насочат погледите си към Далечния Изток, където властите в Япония изненадаха в последните дни пазара с редица важни решения. Фокусът ще бъдат икономическите данни от страната, най-вече тези за ръста на потребителските цени, както и речта на гуверньора на централната банка.

В понеделник (24 ноември) пазарите в Страната на изгряващото слънце ще останат затворени заради честването на национален празник.

Швейцария ще представи статистиката за заетостта и безработицата.

Институтът Ifo пък ще публикува традиционния си доклад за германския бизнес климат.

Във вторник (25 ноември) Японската централна банка (ЯЦБ) ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарната политика. Очаква се документът да съдържа ценна информация за икономическите условия от гледна точка на институцията.

По-късно през деня гуверньорът на ЯЦБ Харухико Курода ще направи изявление, като коментарите му ще бъдат следени отблизо от пазара.

Властите в Нова Зеландия ще представят данните за инфлационните очаквания.

Британското правителство ще публикуване статистиката за размера на новите ипотеки. 

Също на Острова, гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни ще докладва пред парламентарната бюджетна комисия.

Канада ще публикува данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, което представлява по-голямата част от общата икономическа активност.

В САЩ пък се очакват ревизираните данни за икономическия растеж през третото тримесечие, както и доклада за доверието на потребителите.

В сряда (26 ноември) Великобритания ще представи ревизираните данни за икономическия растеж през третото тримесечие. Властите в Лондон също така ще публикуват предварителните данни за бизнес инвестициите и статистиката за продажбите на дребно.

В САЩ се очакват редица данни, включително докладите за поръчките на дълготрайни стоки, равнището на безработицата, доходите, както и данните за новите и предстоящите продажбите на жилища и ревизираните данни за потребителското доверие.

В четвъртък (27 ноември) Австралия ще представи данните за частните капиталови разходи.

В еврозоната Германия и Испания ще публикуват предварителните данни за инфлацията на потребителските цени. Германия също така ще представи и статистиката за промяната на заетостта.

Пазарите в САЩ ще останат затворени заради честването на Деня на благодарността.

В петък (28 ноември) Япония ще публикува докладите за инфлацията, разходите на домакинствата, продажбите на дребно и предварителните данни за промишленото производство.

В Нова Зеландия се очаква доклада за доверието на бизнеса.

Евростат ще публикува предварителните данни за индекса на потребителските цени, както и доклада за равнището на безработицата. В Германия пък се очакват данните за продажбите на дребно.

Великобритания ще публикува статистиката за инфлацията на цените на жилищата.

Канадското правителство ще сложи края на макрокалендара за седмицата, публикувайки традиционния си месечен икономически преглед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още