IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлацията в еврозоната на фокус през седмицата

Пазарите очакват с интерес и първата за 2015 г. среща на Федералния резерв на САЩ

09:44 | 26.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инфлацията в еврозоната на фокус през седмицата

През новата седмица инвеститорите ще бъдат фокусирани върху предварителните данни на Евростат за инфлацията, която продължава да е значително под очакванията. Интересно ще е и отвъд Океана, където Федералният резерв на САЩ ще проведе първото си заседание за годината.

В понеделник (26 януари) централната банка на Япония ще публикува протокола от последното си заседание, който съдържа ценна информация за икономическите условия от гледна точка на институцията.

Властите в Токио също така ще представят и статистиката за търговския баланс.

В Германия изследователската група Ifo ще публикува своя доклад относно бизнес климата.

Великобритания пък ще представи данните за одобрените ипотеки.

Във вторник (27 януари) британските власти ще представят предварителните данни за брутния вътрешен продукт – най-широкия индикатор на икономическата активност и водеща мярка за състоянието на икономиката.

В САЩ се очакват данните за поръчките на дълготрайни стоки, както и докладите за потребителското доверие и продажбите на нови жилища.

В сряда (28 януари) в еврозоната институтът Gfk ще представи данните си за германските потребителски нагласи.

Федералният резерв ще обяви решението си за основния лихвен процент и ще публикува своя доклад, който ще очертае икономически условия и фактори, повлияли върху решението.

В четвъртък (29 януари) Новозеландската централна банка ще обявим решението си за основната лихва и ще публикува своя отчет.

Япония ще представи данните за продажбите на дребно – правителствената мярка, която представлява по-голямата част от общата икономическа активност.

Във Великобритания се очакват данните за инфлацията на цените на жилищата и продажбите на дребно.

В еврозоната Германия ще публикува предварителните данни за инфлацията на потребителските цени и доклада за промяната в броя на безработните.

По-късно в четвъртък САЩ ще публикуват седмичния си доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък (30 януари) Япония ще представи серия от данни, включително докладите за разходите на домакинствата и инфлацията, както и предварителните данни за промишленото производство.

Еврозоната ще оповести предварителните данни за инфлацията, както и доклада за равнището на безработицата.

В Швейцария се очакват данните от икономическия барометър KOF.

Канада ще представи месечния си доклад за икономическия растеж.

В САЩ пък се очакват предварителните данни за растежа през четвъртото тримесечие, както и ревизираните данни за потребителското доверие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още