IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква е ролята на САЩ в глобалната валутна война?

Ускоряващата се инфлация и по-добрите резултати на американските компании ще оставят Фед извън играта, смятат експерти

16:12 | 30.05.15 г. 10
Каква е ролята на САЩ в глобалната валутна война?

Намираме се във валутна война, в която Федералният резерв на САЩ е в състояние да играе все по-малка роля, заяви ръководителят на звеното за валутни изследвания в Bank of America Merrill Lynch.

Изявлението на Европейската централна банка oт миналата седмица (във връзка с покупката на повече облигации през летните месеци – бел. ред.) е силен сигнал, че институцията не иска еврото да се върне над 1,15 долара, отбеляза Ву пред CNBC.

"Може да поспорим дали САЩ ще успеят да играе тази игра... Сега Щатите не могат да казват на другите да не играят тази игра", коментира икономистът.

По думите му с оглед на ускоряващата се инфлация и по-добрите резултати на американските компании Фед има по-малка причина да се включи в тази война в момента.

Тъй като срокът за плащане на дълга от Гърция наближава, нестабилността на валутите се увеличава. Страната трябва да плати около 300 млн. евро на Международния валутен фонд на 5 юни, но кредиторите са притеснени за способността на правителството в Атина да извърши плащането.

Ву добави, че най-новите данни от март показват отпуснати 5,6 млрд. евро на гръцката банкова система. Той добави, че това може да доведе до сериозен проблем в края на юни.

Междувременно експертът от Wells Fargo Скот Рен заяви, че нестабилността създава "повече от един шанс да се купуват акции".

"Волатилността се надяваме ще доведе до повече възможности за покупки. Дори и при най-лошия сценарий за Гърция, който не мисля, че ще се случи, те (възможностите за покупки – бел. ред) ще го превъзмогнат", заяви Рен.

Според Ву в момента най-голямото притеснение идва от Азия, и най-вече Китай. Китайският юан е една от най-силните валути и експозицията на Германия в Китай може да доведе до проблеми за еврото.

"Мисля, че еврото ще има проблем. Германската експозиция е повече от тази на САЩ в Китай", коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 2
Атанасио
преди 8 години
Кой стои зад ''Голямата четворка неофициално наименование за Федералния резерв на САЩ, Европейската централна банка, Банката на Япония и Банката на Англия'' - http://glasove.com/skandalut/49696-the-saker-interviuira-pol-krejg-robyrts - интервю с Пол Робъртс икономист, бивш зам.-финансов министър на САЩ в администрацията на Роналд РейгънТемата е голяма и съм обобщил основното - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 2
Godo
преди 8 години
И всичкият световен дълг е равен на принадената стойност на капитализмът в светът. Колкото расте тази принадена стойност - печалбата - извлеченото от пазарът но не похарчено никога от собственика си, С ТОЛКОВА ЩЕ И РАСТЕ СВЕТОВНИЯТ ДЪЛГ. Капитализма е следствие на банковата система която дава спестяванията на заем, така парите не спят а се движат поне 10 пъти по бързо, което разтегля паричната маса и с това и пазарът и инвестициите. Но капитализмът иска още растеж иначе банките ще се сринат, а с банките и капитализмът, и така въвеждат частично обезпечение на парите с благороден метал, а след това и въвеждат безкрайната ликвидност - като махат благородните метали и каквото и да било обвързване на парите. В Ориентът не е имало такива банки, и затова са нямали никакъв растеж, макар да са имали хипер свободен пазар. Въвеждане на такива банки и такива пари, и частната собственост, става възможно по време на Абсолютизмът в Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 2
Godo
преди 8 години
1929г. Ватикана става държава за да помогне със златото си, рухналите банки в САЩ. Тогава банките в САЩ са имали 30 пъти повече депозити, отколкото злато. http://chetohche.blog.bg/***/2015/04/09/griinspan-razhodite-za-smetka-na-deficita-sa-shema-za-konfis.1352844Лявото иска да даде на всеки въдица и познание за риболов и рибовъдство. Дясното иска да продаде въдица на всеки, на който няма пари да бъде нает трудът му за риболов и търговия с риба. Но как ще се спечели от риба, как ще се завърти капитал, нали трябва да продаваш риба. Значи на кредит трябва да я продаваш. Защото ако всеки си лови достатъчно риба, търговия няма.. Но все някой ще трябва да ти купи рибата, затова ще отвориш банка, за да дадеш кредит, който кредит ще дадеш на своите рибари, за да си купят още риба. И така докато банката ти фалира, защото работниците ти - ще потребляват ли от твоят магазин или ще ти връщат кредита. И ТАЗИ КРИЗА НА КАПИТАЛИЗМА Е ВЕЧНА. Рибата са всички стоки и услуги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 7
Атанасио
преди 8 години
Кой всъщност вдига цените - http://bezlogo.com/2011/06/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B2%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5.html - '' Живеем в икономика, която е безкрайно усложнена, и сме изцяло във властта на една групичка хора, които я разбират и които по някаква случайност са същите хора, които са построили тези *** сложни икономически системи. Трябва да имаме доверие на тези хора, че ще постъпват правилно, но не можем, защото те просто са гадове. А това вече си е бая проблем''- от книгата на Мат Таиби Гешефтопия: машини за балони, октоподи-вампири и голямото ужилване, което разсипва АмерикаДериватите при ориза са прекрасно нещо но при банките е измама ,кражба и във ''Вътрешна афера'' е обяснено
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 9
Атанасио
преди 8 години
Как централните банки причиняват неравенство в доходите - http://ekipbg.com/kak-centralnite-banki-prichinyavat/ - ''през периода между 1979 г. и 2007 г. доходите на средните 60% са се покачили с по-малко от 40% докато инфлацията е била 186%.''Валутните войни и като цяло инфлацията е кражба и има още начини за ограбване на хората обяснено във филма - http://***.dokumentalni.com/?p=985,и професора също обяснява добре как Бернарке и Грийнспан като шефове на ФЕД са отказали да контролират и спрат измамата - https://***.youtube.com/watch?v=-FRvpsBL6Vs&feature=youtu.beХубава статия за Вътрешна афера http://e-vestnik.bg/20501/hishtnicheska-natsiya/ Тоест така наречените кризи на капитализма ''бизнес кризи'' са просто кражба през банки ,инфлация и т.н. ''методи''.Темата е голяма и съм обобщил основното - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 8
Атанасио
преди 8 години
''БВП расте в аритметична прогресия, а дълговете в геометрична заради лихвите'' - http://***.bgonair.bg/magazine/2015-05-29/piramidata-na-dalgovete - статията е добра но има и друг изход от дълговата криза и това е лихва до 0,1% за столетия защото инфлацията е кражба Хората трябва да знаят ,че идват 3 планетарни катастрофи и може да се избегнат ако се вземат мерки веднага и правилните - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/09/16/otvoreno-pismo.1148972 Готов съм да застана пред всички академии на науките ,експерти и NASA за да обясня подробно - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231Идеята ми е забрана на офшорки и т.н. регулации и данък лукс - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685 с цел 6% бюдж.излишъци които се инвестират в точно определени неща https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1436573383287558
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 13
Grosss
преди 8 години
Ами нормално е един спад на зелените пари до 3-5 за евро ще направи производст-вото в САЩ конкурентоспособно и ще докара големи проблеми на основните им конкуренти ,справка Япония последните 30г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 21
Ironhorse
преди 8 години
Знам само, че много американски компании връщат производството си в САЩ от Китай и Индия, защото цената на енергийните ресурси падна главоломно (шистовата революция).Всяка седмица в Китай се сгромолясва на борсата по една голяма компания и за секунди изчезват на борсата по 30-40 милиарда дилара.Германия, следва, и мисля че не са глупави, след като ЕК осигури независимо енергийно снабдяване за целия ЕС (цената на енергията ще стане съизмерима като в САЩ), също ще излее излишъка си в поток от инвестиции и ще се дръпне от Китай.Германия, като нетен износител няма никаква изгода от скъпо евро.Даже си мисля, че драмата с Гърция ще продължава, защото ако гърците излезнат от ЕЗ, еврото ще отлети нагоре като ракета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
Grosss
преди 8 години
Американците вече са го играли този филм през 1986-87г.Нищо чудно до видим2 серия на този филм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още