IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Акцентите са заседанието на ЕЦБ и срещата на ОПЕК в четвъртък, както и докладът за заетостта в САЩ в петък

09:38 | 30.05.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акцентите през тази седмица без съмнение са заседанието на Европейската централна банка и срещата на ОПЕК в четвъртък, както и докладът за заетостта в САЩ, който излиза в петък.

В понеделник, 30 май, германската статистическа служба Destatis ще публикува данни за инфлацията. Данни за ръста на потребителските цени ще има и в Испания.

Във вторник, 31 май, Германия ще обяви данните си за продажбите на дребно, както и за безработицата.

Евростат ще публикува доклада си за инфлацията в еврозоната през май. През последните три месеца потребителските цени отчитат нулев ръст или се понижават.

Канада ще публикува данни за ръста на БВП, като любопитното е, че данните са на месечна база, посочва специализираният сайт www.forexfactory.com

Институтът за управление на предлагането (ISM) ще публикува Индекса на мениджърите на поръчките (PMI) за бизнес активността в района на Чикаго.

The Conference Board ще представи доклада си за потребителското доверие в САЩ.

В Китай също ще има PMI индекси – както правителственият, така и частният измерител на Markit ще бъде публикуват.

Австралия ще обяви ръста на БВП през първото тримесечие.

В сряда, 1 юни, Markit ще публикува PMI индекс в сферата на производството във Великобритания.

Институтът за управление на предлагането ще обяви данни за бизнес активността (PMI индекс) в производствения сектор в САЩ.

В четвъртък, 2 юни, заседава ОПЕК, но от срещата не се очаква постигане на споразумение за замразяван на добива например.

Заседание ще има и Европейската централна банка, след което президентът на институцията Марио Драги ще има пресконференция.

Администрацията за енергийна информация на САЩ ще публикува традиционния си седмичен доклад за резервите през предходната седмица.

В петък, 3 юни, излиза PMI индексът в сектора на услугите в САЩ.

Канада ще публикува данни за търговския си баланс.

В САЩ ще излезе ключовият доклад за новите работни места през май, който внимателно се следи от инвеститорите и от Фед, тъй като е показател за състоянието на трудовия пазар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
lyusien
преди 7 години
Много важни данни Всички инвеститори брокери на суровини и валутни дилъри трябва да бъдат на мускули и да не напускат компютрите Особенно важни са 1 Срещата на ОПЕК 2Данни за инфлацията в Европа 3Продажбите на дребно в Германия и особенно 4. PMI всектора на услугите петролните запаси и дългоочаквания доклад за заетостта в С А Щ Чака ни гореща седмица
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още