IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-много молби за помощи за безработица в САЩ от шест седмици насам

Въпреки данните обаче анализаторите очакват пазарът на труда, който показва стабилност от началото на годината, да продължава да се развива благоприятно

16:01 | 27.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Най-много молби за помощи за безработица в САЩ от шест седмици насам

Броят на първоначалните молби за помощи за безработица се е повишил изненадващо с 11 000 през изминалата седмица до 315 000, което е най-високото им ниво от шест седмици насам. Данните значително превишиха средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха ръст с 2000 спрямо предходната седмица.

Четириседмичната изгладена средна величина на първоначалните молби за помощи за безработица показва ръст до 308 500 в сравнение с 305 750 през предходната седмица. Тук равнището им е най-високо от три седмици насам.

Броят на трайно получаващите обезщетения за безработица в седмицата до 15 април се е повишил с 22 000 до 2.45 млн. души, което е най-високото им ниво от месец насам.

Въпреки данните обаче анализаторите очакват пазарът на труда, който показва стабилност от началото на годината, да продължава да се развива благоприятно, като отдават по-лошите данни на случайни фактори.

През март са били разкрити 211 000 нови работни места, като равнището на безработица се понижи до 4.7%. Това е най-ниското равнище от четири и половина години насам.

Допълнително данни за развитието на щатската икономика ще се изнесат в петък, когато ще бъде обявен ръстът на БВП на най-голямата световна икономика през първото тримесечие на годината.

Фючърсите на щатските индекси сочат отваряне на отрицателна територия след ръста им от вчера, когато индексът Dow Jones се повиши до нов шестгодишен максимум.

Фючърсите на Dow Jones се понижиха с 66 пункта, или 0.6%, а тези на технологичният Nasdaq сочат отваряне на отрицателна територия с 0.4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още