IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият гуверньор на Ирландската централна банка – фен на YouTube

Филип Лейн обещава да направи институцията „модерна, прогресивна централна банка“ и да ползва блогове и видео съобщения

18:24 | 26.11.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Новият гуверньор на Ирландската централна банка – фен на YouTube

Новият управител на Централната банка на Ирландия Филип Лейн заяви, че ще бъде чест потребител на блогове и видео съобщения, за да поддържа по-лесна комуникация със служителите. Това пролича още в първия му ден на новата длъжност, след като използва YouTube, за да достави съобщение до служителите си, предава Bloomberg.

Oбещавайки да направи институцията „модерна, прогресивна централна банка“, първоначалната цел на Лейн ще е да осигури приемственост от гуверньора  Патрик Хонохан, чийто мандат приключи вчера след шест години, заяви самият Лейн във видеото, публикувано в YouTube в четвъртък.

„Приносът на Патрик като гуверньор е от решаващо значение за банката и за Ирландия", каза той. „Макар че не всички от решенията, които вземаме, ще бъдат популярни или лесно разбираеми", те ще бъдат в интерес на обществото, на запазването на финансовата стабилност и за защита на потребителите.

Лейн, който ще присъства на първата си среща на европейските централни банкери във Франкфурт през следващата седмица, не издаде нищо за паричните си възгледи. Управителният съвет на ЕЦБ ще реши дали има нужда да се засилят отново стимулите, докато настоящата програма за 1,1 трилиона евро и рекордно ниските лихвени проценти се борят да съживят потребителските цени.

Привлечен от икономическия отдел на Trinity College в Дъблин, 46-годишният Лейн поема ирландската централна банка в момент, в който тя защитава своя ход за ограничаване на ипотечното кредитиране по-рано тази година, за да предотврати нов балон, докато цените на жилищата се възстановяват. Той е вторият пореден академик, който поема ролята, пробивайки дългогодишна традиция за избор на гуверньор от по-високите етажи на държавната служба.

Повече за интересните тенденции, които движат форекс пазарите, може да научите по време на четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum, която ще се проведе на 27 ноември в Интер Експо Център София.
 
Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт http://financeforum.investor.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
marto76
преди 8 години
Този явно е братовчед на Филип Плейн! Дано в тяхната банкова система да не присъстват явления-измамници като нашенския Остап Бендер - Цветан Василев!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още