IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите назначения в частния сектор в САЩ растат по-слабо от очакванията

Компаниите добавят 156 хил. нови работни места през април, което е най-ниското ниво на назначения от април 2013 г.

16:08 | 04.05.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компаниите в частния сектор в САЩ и извън земеделието са добавили по-малко нови работни места от очакваното през април, съобщи WBPonline и коментира, че това по всяка вероятност ще понижи пазарните прогнози за официалните данни, които излизат в петък.

Според частната компания Automatic Data Processing (ADP) новите назначения растат със 156 000 на фона на очаквания за повишение от 195 000.

Данните за миналия месец са ревизирани надолу от 200 000 до 194 000. Това е най-ниското ниво на назначения от април 2013 г. 

Докладът на ADP до голяма степен се счита за показател какви ще бъдат официалните стойности на Министерството на труда. И все пак разликата между тях може да е голяма в някои месеци.


source: tradingeconomics.com

Официалните данни в петък може да повлияят на намеренията на Федералния резерв на САЩ за затягането на паричната политика. Следващото заседание на Фед е през юни.

Новите назначения в производството на стоки се свиват с 11 000, а при услугите има повишение от 166 000 нови работни места.

„Въпреки най-слабия резултат от три години насам малкият бизнес остава двигателят на ръста в новите назначения през април“, посочват анализаторите от ADP. "По-малките компании по-слабо се влияят от глобалните условия като ниските цени на суровините и силния долар, които накараха големите компании да забавят наемането на персонал”, се казва още в доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 33 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Е, не ни се казва колко са молбите за безработица, но няма значение. Ние си знаем, че са около 300 000. И въпреки това безработицата продължава да НЕ РАСТЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още