IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Развитието на биткойна - еволюция и революция ръка за ръка

Бързото развитие на технологията създава несигурност около нея, коментира Стефан Ковачев, собственик на cix.bg

09:32 | 29.06.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В развитието на биткойн технологиите еволюцията и революцията вървят ръка за ръка. Това каза Стефан Ковачев, собственик на cix.bg, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

"Това е следващата стъпка. Както едно време са си разменяли стока за стока, след това валута, след това е дошъл ред на банковата система, следващата крачка е криптовалутата, която се развива с огромни темпове".

"Именно огромните темпове на развитие са причина за прибързаност, която довежда до несигурност", посочи той.

Относно сериозните флуктуации в цената на биткойна Ковачев каза, че ако се проследи развитието на биткойна, тенденцията е, че той изживява пик, след което пада, задържа се в плато известно време, след което отново има пик и цикълът се повтаря.

"Това е цикличност, която тепърва следва да се повтори. Не е притеснителна. По-скоро има технически характеристики, на които трябва да се обърне внимание", коментира той.

"Много голямо предимство на биткойна е, че е тотално децентрализиран. Няма институция или власт, която да осъществява контрол на притежаваното количество. Биткойн прескача тази граница, позволявайки на всеки човек да бъде своя собствена банка".

Вижте повече във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
vstoykov
преди 7 години
Сайтът предлага удобно купуване/продаване, обаче спредът е голям (за да се компенсира риска от промяна на цената, докато клиентът отиде на каса/банкомат да плати).Ако ще обменяте голяма сума и няма проблем с чакането - сметнете колко ще ви струва ползването на някоя от големите борси (Bitstamp, Kraken, BTC-E). Имайте предвид и банковите такси, които ще платите при превод към борсата - валутните преводи са скъпи (десетки левове, може да надвишат 100 лева) и бавни. Затова може да излезе по-изгодно да се ползва български посредник. Има и още няколко български посредника, които предлагат удобно плащане (банков превод, ePay, EasyPay).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още