IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сигнапурската икономика с 2,6% ръст през първото тримесечие

Окончателната оценка на Министерството на търговията и промишлеността надхвърли предварителните прогнози за покачване с 2,1 на сто

14:00 | 26.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сигнапурската икономика с 2,6% ръст през първото тримесечие

Икономиката на Сингапур е нараснала с по-бърз темп от очакваното през първото тримесечие в сравнение с предишната оценка, показаха най-новите данни от вторник.

Брутният вътрешен продукт (БВП) на страната се е разширил с 2,6% на годишна база, сочат данните на Министерството на търговията и промишлеността. Предварителната оценка за бе за 2,1 на сто покачване, а експертите, анкетирани от Ройтерс, предвиждаха ръст от 2,2%.

Измерена на тримесечна база, икономиката се разшири с 3,2%, много по-силно от миналата оценка за 1,1% ръст и над очакванията за покачване с 1,8%, предава CNBC.

Други данни от страната показаха, че производствената активност се е свила през април с 2,7% спрямо година по-рано спрямо предварителните данни за спад от 3,4%.

"Преработващата промишленост не е толкова слаба, колкото бяха първоначалните опасения, като свиването на тримесечна база в предварително оценка бе ревизирано до нулев растеж", се казва още в доклада.

Въпреки това перспективата от Министерството на търговията и промишлеността е доста предпазлив. Експертите задържат своята цел за растежа до 2-4 на сто за 2015 г., отбелязвайки "значителните рискове и несигурност" във външната среда. По думите му ръстът през тази година ще е "незначително" по-добър от 2014 г.

"Ние сме предпазливи относно степента, до която външното търсене ще подкрепя растежа през 2015 г.", посочи в доклад Бенджамин Шатил, анализатор на JPMorgan. "Смятаме, че покачващите се цени и забавянето на пазара на имоти ще продължат да оказват влияние върху настроенията и ще засягат вътрешното търсене през тази година", добави той.

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria ON AIR

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още