IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трето седмично понижение на молбите за помощи при безработни в САЩ

Подадените документи се понижават с 1000 до сезонно изгладените 261 хил. през миналата седмица

16:28 | 25.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на американците, подали молби за помощи за безработица, миналата седмица неочаквано се понижава, подсказвайки, че трудовият пазар продължава да набира инерция, съобщава CNBC.

Подадените документи се понижават с 1000 до сезонно изгладените 261 хил. през седмицата, приключила на 19 август, сочат данните на Министерството на труда. Това е трето поредно седмично понижение.

Данните за предишната седмица не са ревизирани. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, очакваха стойността да се повиши до 265 хил.

Благодарение на спада продължава най-дългата серия от 1973 г. насам, когато подадените молби за помощи при безработица са под 300 хил.

Мнозина анализатори смятат, че трудовият пазар в САЩ е близо до или вече е достигнал първа заетост, поради което документите ще останат около този брой известно време. През последните два месеца имаше и стабилен ръст в новите назначения.

Експертите от Министерството на труда казват, че няма специфични фактори, които да са повлияли на данните от миналата седмица.

Четириседмичната усреднена стойност, която се смята за по-добър показател, защото елиминира волатилността, се понижава с 1250 до 264 хил.

Следващата седмица излизат ключовите данни за ръста на заетостта в САЩ, които се следят внимателно от Федералния резерв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още