IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb вече прави и резервации в реномирани ресторанти

Новата функция засега е налична в 16 американски града

21:32 | 21.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гладни ли сте? Airbnb ще се погрижи и за това, съобщава MarketWatch.

Платформата за наемане на имоти за краткосрочен престой стартира нова безплатна функция, която позволява на потребителите да правят резервации в 650 ресторанта в 16 американски града, включително Ню Йорк, Маями, Сан Франциско и Вашингтон.

За услугата компанията е обединила усилия с Resy.

„Възможността за резервации в изискана селекция от ресторанти е част от непрекъснатия ни ангажимент да се съсредоточим върху цялото пътуване, а не само върху престоя“, посочва се в изявление на платформата.

Airbnb се опитва да разсее имиджа си на сайт единствено за резервации на по-евтин престой в частни жилища и да се наложи като платформа за цялостно управление на пътуването. Изданието припомня, че през миналата година с тази цел стартира и функцията "Experiences", с която се предлага на туристите да си запазят час за конна езда през Тоскана или да си организират дегустации на вино.

"Две трети от американските пътешественици правят резервации на ресторанти, когато са далеч от дома, според проучване на потребителите на Harris Poll. Намирането на подходящото място за ядене в непознат град обаче може да бъде разочароващо преживяване, защото гостите може и да не са запознати с местни сайтове за резервации или пък не могат да преведат на собствения си език местните системи за резервации.

Airbnb изчислява, че през последните години нейните клиенти са похарчили 6,5 млрд. долара в ресторанти на 44 пазара по света по време на пътуванията си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още