IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alphabet възнагради изпълнителния си директор със 199 млн. долара

Сундар Пичай ще ги получи под формата на ограничени акции

10:56 | 09.02.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай е на път да се превърне в един от най-високоплатените кадри на публично търгувана компания през тази година, след като компанията майка на Google - Alphabet, го възнагради с ограничени акции на стойност 199 млн. долара, пише Bloomberg.

Пичай е получил 273 328 акции клас C на 3 февруари, които ще получава на части до 2019 г., ако остане на позицията си, сочат документи на базираната в Маунтин Вю, Калифорния, компания.

Пичай беше назначен за ръководител на подразделението с търсачката след реорганизацията на фирмата в холдинговата компания Alphabet миналата година. Възнаграждението е най-голямото, което някой от изпълнителните директори на корпорацията получава някога, сочат данни на Bloomberg. Това е първата подобна награда на Пичай, откакто пое най-печелившото звено на бизнеса.

Освен това Alphabet даде 42,8 млн. долара под формата на ограничени акции на Даян Грийн, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на VMware, която ръководи облачния бизнес на Google от ноември насам. Грийн се сдоби със 148 млн. долара, след като миналата година Google придоби технологичната компания Bebop Technologies, която тя основа.

Главният финансов директор Рут Порат, който се присъедини към компанията миналата година, след като работеше в Morgan Stanley, е получила 38,38 млн. долара, които са при същите условия, като възнаграждението на Пичай.

Говорителят на Alphabet не е отговорил веднага на запитването за коментар.

Google обикновено дава подобни капиталови възнаграждения веднъж на всеки две години. Компанията твърди, че тази стратегия „насърчава мениджърите да гледат на бизнеса в дългосрочен план“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 19 rate down comment 0
khao
преди 8 години
странно ми е защо винаги слагат джaгали за шефове по ИТ компаниите ... като знам кви са им обикновените работници...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 0
Dimov
преди 8 години
Винкулирани акции е термина не ограничени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 1
Nathan
преди 8 години
Пичай направи много за монополизирането на всички индустрии и сектори в платформите Google. Визирам не само Гугъл Плюс ( Бел. В миналото Google Local, включваща Google Maps,AddWords ) , а включително мрежата за търсене Google Search,Hotels Ads .... В момента както Фейсбук, така и Гугъл(алфабет) се стремят да създадат една частна мрежа ( Бел. За благозвучие го наричат ,,базов интернет"), които да допуска потребителите ползващи въпросния ,,базов интернет" да имат достъп само до няколко американски уеб сайта - от търговия до хотелски резервации и да закрепости потребителите да използват само тези няколко на брой платформи и услуги. Идеята на интернет е да бъде осигурено равноправно третиране на всички платформи, страници и услуги и по този начин, чрез конкуренция, да се гарантират най- добрите стоки, услуги, цени и условия за потребителите. Т.нар. Базов интернет има коренно различна цел - не само да не третира всички интернет субекти равноправно, но и изобщо да ги изключи и да не го допус
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още