IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon иска да влезе в домовете на потребителите

Компанията разширява своя програма, която до момента е ползвана единствено от търговски обекти

13:45 | 18.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският онлайн търговец Amazon стартира навлизането си в живота на американците с книги, след това с електронни книги, когато се появи Kindle, с редица други стоки отвъд книгите, по-късно с „безплатната“ доставка в рамките на Prime, а в крайна сметка - и с личния асистент Alexa. Сега компанията иска буквално да влезе в домовете на хората, но не чрез дрон, а чрез партньорство с едни от най-големите собственици на апартаменти в страната, пише Quartz.

Wall Street Journal също писа, че Amazon е подписала договори със собствениците и мениджърите на сгради с над 850 хил. апартамента в САЩ, в които ще бъдат инсталирани шкафове на Amazon. Всъщност става дума за шкафчета, които Amazon ще сложи за получаването на доставки, изпращани или просто извършвани от Amazon. Тази програма съществува от няколко години, но досега е обхващала само търговски обекти, като аптеки, магазини и фитнеси.

Програмата, наречена „Amazon Hub”, ще включва приемането на поръчки от всички доставчици, не само от Amazon. Компаниите, с които си сътрудничи Amazon, са AvalonBay Communities, Equity Residential и Bozzuto Group. Шкафчетата ще бъдат отваряни само от живеещите в апартаментите, които ще получават известия, когато получат доставките си. Ще им бъде изпращан код, който ще им позволява да отварят шкафовете.

Собствениците на апартаменти плащат между 10 до 20 хил. долара за купуването на шкафчетата и не плащат месечна такса, пише Wall Street Journal. Повечето партньори на Amazon не планират да таксуват живущите в техните сгради, а да предлагат шкафчетата като допълнителна услуга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още