IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще отвори още една централа в Северна Америка

Компанията все още не се е спряла на място

15:41 | 07.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за електронна търговия Amazon обяви, че планира да отвори още една централа в Северна Америка и да инвестира над 5 млрд. долара за нейното построяване и операции, предава Ройтерс.

Фирмата в момента е базирана в Сиатъл. Тя заяви, че все още не се е спряла на локация, но очаква новото седалище да включва до 50 хил. високоплатени работни места.

Amazon обяви, че очаква предложения от местни и щатски лидери за новото си място.

Твърди се, че Apple е похарчила около 5 млрд. долара за своята централа с формата на космически кораб, която се намира в Купертино, Калифорния.

Amazon твърди, че в идеалния случай новата ѝ сграда ще се намира в близост до град с над 1 млн. души и такъв, който ще може да привлича и задържа технологични таланти.

Базираната в Сиатъл централа се простира на 8,1 млн. квадратни фута площ, в 33 сгради, и в нея работят над 40 хил. души.

Amazon очаква новата централа да бъде „напълно равна“ на сиатълския офис, обяви главният изпълнителен директор на компанията Джеф Безос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още