IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple отрече слуховете, че ще предлага телеком услуги

Компанията дори не е обсъждала въпроса, обяви говорителят ѝ в официално изявление

19:54 | 04.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Най-печелившият производител на мобилни телефони в света Apple отрече слуховете, че работи върху план да започне да предлага телекомуникационни услуги директно на потребителите, което би означавало да прескача операторите, на които сега разчита за доставяне на тези услуги, предава Ройтерс.

В понеделник Business Insider писа, че производителят на iPhone тества услугата, наречена виртуален мобилен оператор (MVNO) в САЩ, която ще включва наемането на мрежов капацитет от един или повече телекома, за да регистрира своите собствени клиенти.

Според сайта Apple води преговори и с европейските оператори за сключването на подобно споразумение.

“Не сме обсъждали, нито имаме някакви планове да пуснем MVNO”, заяви говорителят на Apple днес.

Американската компания наскоро отчете, че е продала 48 млн. телефона iPhone през тримесечието, което приключи през юни, допринесли за 31,4 млрд. долара приходи, или 63% от общите ѝ продажби.

Откакто пусна iPhone на пазара през 2007 г., оператори - от AT&T и Deutsche Telekom AG до China Mobile, са ключов партньор в осигуряването на успеха на Apple в бизнеса с мобилни телефони.

За да гарантира максимално покритие на клиентите си, Apple се отказа от първоначалната си идея да се фокусира върху сделки с отделни оператори на ключови пазари. Вместо това се старае да работи с колкото се може повече оператори.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още