IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безпилотен автомобил на Uber уби пешеходец

Това е първата фатална катастрофа, която може да попречи на усилията за бързото въвеждане на новата технология в САЩ

20:14 | 19.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Безпилотен автомобил на компанията Uber Technologies удари жена, която почина впоследствие. Заради инцидента Uber спира тестването на самоуправляващите се автомобили, докато се води разследването, съобщи Bloomberg.

Фаталният инцидент в неделя вечер в Темпи, Аризона, е първият, при който загива пешеходец при катастрофа с безпилотен автомобил. Тези превозни средства се тестват в целия свят, а случилото се може да попречи на усилията за бързото въвеждане на новата технология в САЩ, отбелязва Ройтерс.

Жената пресичала пътя, когато автомобил на Uber, който бил в режим на самоуправление, я удря, уточниха от полицията в Темпи.

Зад волана е имало оператор, допълва Associated Press.

Жената била закарана в местната болница, където починала от нараняванията.

Говорителка на полицията каза, че Uber сътрудничи на разследването.

Компанията обяви днес, че временно спира тестовете на безпилотни автомобили в Питсбърг, Сан Франциско, Торонто и района на Финикс. Uber изрази съболезнования на семейството на загиналата и допълни, че сътрудничи на местните власти.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още