IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry съкращава още 200 работни места

Компанията променя фокуса си, тъй като не успява да си върне дела на пазара на смартфони

09:30 | 07.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

BlackBerry съкращава 200 работни места в Онтарио и Флорида. Ходът цели намаляване на разходите, обяви производителката на смартфони, която се опитва да насочи фокуса си към бизнес софтуера, предава Ройтетс.

“Докато BlackBerry продължава да изпълнява плана си за връщане към успеха, ние оставаме фокусирани върху насърчаването на ефективността сред нашата глобална работна сила”, обяви компанията.

Тя отказа да коментира какъв процент от работната ѝ сила е засегнат от съкращенията. Според документи към 28 февруари 2015 г. тя е имала 6225 служители.

Ходът ще засегне 75 работни места в производството в Сънрайз, Флорида. Освен това компанията потвърди, че Гари Класън е един от хората, които са напуснали по време на последния кръг на съкращения. Той беше един от дългогодишни служители на BlackBerry и е създател на нейната услуга за изпращане на съобщения BBM.

Източник, запознат с въпроса, който е пожелал анонимност, твърди, че много от съкращенията в Канада, засягат хора, които работят по софтуера за смартфони BB10 във Ватерло, Онтарио.

Говорителят на BlackBerry отказва да коментира кое от подразделенията ще бъде засегнато от съкращенията, но обясни, че компанията продължава да държи на ангажимента си да пусне нова версия на BB10 софтуера.

Миналия септември компанията освободи около 200 служители, които работеха по хардуера и дизайна на устройствата с BB10. BlackBerry започна да пуска на пазара въпросните устройства през януари 2013 г., но въпреки позитивните ревюта, смартфоните не успяха да ѝ помогнат да спечели обратно пазарен дял от iPhone на Apple и цялата вълна базирани на Android смартфони, които доминират световния пазар.

Главният изпълнителен директор на компанията Джон Чен заяви, че в края на финансовата година, която започна в края на февруари, ще вземе решение какво да прави с бизнеса със смартфони. Същевременно BlackBerry залага все повече на своя корпоративен софтуер и на по-агресивното лицензиране на своите патенти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още