IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската IT компания ScaleFocus ще наеме над 300 нови служители

До 5 години фирмата планира да има над 500 служители у нас и в чужбина

12:25 | 26.01.15 г. 1
Българската IT компания ScaleFocus ще наеме над 300 нови служители

Българската IT компания ScaleFocus планира да продължи назначаването на висококвалифицирани специалисти и да увеличи броя на служителите си до над 500 души за срок от 3 до 5 години, съобщават от фирмата.

Новоназначените експерти ще работят в офисите на ScaleFocus в Европа, САЩ и Близкия изток. Компанията търси предимно софтуерни инженери и инженери по качеството, както и бизнес анализатори, мениджъри на проекти и други, уточниха за Investor.bg от фирмата.

В момента компанията има над 180 служители в страната и чужбина. Първите 30-40 души, които ще бъдат наети, ще работят в пловдивския клон на ScaleFocus през следващите 12 до 18 месеца. Там те ще отговарят предимно за международни проекти на американски клиенти.

От ScaleFocus твърдят, че все повече компании в сферата на информационните комуникационни технологии (ИКТ) излизат на чужди пазари. Според фирмата те не само предлагат услугите си навън, но и инвестират в отварянето на офиси и наемането на местни служители. Една от основните причини за това е възможността за по-голяма близост с клиентите и разширяването на възможностите за намиране на квалифицирани специалисти.

Над 80% от IT компаниите биха заделили над 30 на сто от своя инвестиционен бюджет за развитие в държави извън България, посочват още от ScaleFocus, позовавайки се на проучване. От фирмата допълват, че значителна част от българските ИКТ компании разчитат за инвестиции на собствени средства.

„Време е българските ИКТ компании да повярват във възможностите си и да имат повече смелост и размах. Виждаме, че страната има потенциал и притежава изключителни възможности за позициониране на нови пазари, както правят по-агресивни и експанзивни конкурентни на нас в ИКТ сферата страни като Русия, Индия и други. Разковничето на успеха се крие в окрупняване на усилията за утвърждаване и развиване позициите на България като предпочитана аутсорсинг дестинация. Можем да го постигнем, с много професионализъм, устременост и страхотен екип от способни специалисти, които гледат към бъдещето“, споделя изпълнителният директор на ScaleFocus Пламен Цеков.

През последните три години има стабилно развитие на българската ИКТ индустрия и тя отбелязва силен подем, отбелязват от компанията. Според нейните представители ожесточената конкуренция, гладът за специалисти, икономическите и политическите предизвикателства не са попречили на успешния старт на много български компании в сферата.

ScaleFocus стартира дейността си преди три години и вече разполага с офиси в София, Пловдив и Лондон. Компанията работи с клиенти в 14 държави и започна откриването на първите си работни места в Англия, където има трима служители.

През 2013 г. ръстът на оборота ѝ е над 180%, а очакваният за 2014 г. е 100%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
redcretin
преди 9 години
Докато "развивате" аутсорсинг - ще сте опашкари. Такова ви е мисленето, мащаба, липсващото инвестиране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още