IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Charter Communications ще отправи оферта за придобиването на Time Warner Cable?

Charter обаче ще трябва да излезе с по-добро предложение за Time Warner Cable в сравнение с предложението, отправено преди година

10:32 | 25.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Charter Communications ще отправи оферта за придобиването на Time Warner Cable?

Charter Communications Inc. си проправя път за отправянето на потенциална оферта за закупуването на Time Warner Cable Inc., след като стана ясно, че Comcast Corp. се отказва от сделката за придобиването, споделят пред Wall Street Journal лица, запознати със случващото се.

Развлекателната, информационната и комуникационна компания Charter може съвсем скоро да излезе с предложение за закупуването на Time Warner Cable, твърдят анонимните източници.

В петък Comcast изостави своя план за придобиването на Time Warner Cable за 45,2 млрд. долара на фона на съпротивата на регулаторните органи. Това е изненадващ обрат що се отнася до най-голямото предложение за сливане в медийния сектор от много години насам. Ако сделката бе факт, тя щеше да слее двата най-големи доставчика на кабелна телевизия в САЩ.

Главният изпълнителен директор на Time Warner Cable Боб Маркъс коментира, че след провалената сделка компанията остава фокусирана върху дейността си и може да бъде или купувач, или продавач на фона на очакваната консолидация в индустрията.

В интервю Маркъс не коментира евентуални сделки, които Time Warner Cable ще преследва, но заяви, че компанията притежава гъвкавост, за да извърши нужните стъпки.

Той не споменава каква цена ще поиска Time Warner Cable, ако Charter излезе с предложение. Евентуална сделка между двете компании би създала силен играч в индустрията с 15,6 млн. видео абонати и 16,4 млн. броудбанд клиенти при 21,7 млн. и 20,7 млн. за Comcast, съответно.

Миналата година Time Warner Cable отхвърли офертата на Charter за 37,23 млрд. долара преди да предпочете тази на Comcast. От друга страна от Time Warner Cable се притесняват от нивото на дълг, което новото дружество може да има, тъй като най-вероятно Charter ще набере значителни средства, за да финансира сделката, твърди едното лице.

Освен това от Time Warner Cable смятат, че акциите на Charter са надценени и поради тази причина едва ли ще приемат голям брой акции като плащане при евентуална сделка. Оферта с голям дял на парите в брой в комбинация с малко акции ще бъде по-добре възприета от Time Warner Cable, твърди лицето.

Според близки до Charter компанията ще трябва да излезе с по-добро предложение за Time Warner Cable в сравнение с офертата преди година, имайки предвид, че операциите на базираната в Ню Йорк компания се подобряват, а акциите на двете дружества поскъпнаха.

След като сливането между Comcast Time Warner Cable бе обявено, стойността на акциите на Charter скочи с над 40%. Книжата на Time Warner Cable също поскъпнаха, като ръстът в само петък бе от 4% до 155 долара, след като Wall Street Journal съобщи за интереса от страна на Charter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още